A csicsóka igazi csodazöldség

A piacokat járva egyre kevesebb friss zöldséggel találkozunk, de azért akad még egy-két újdonság, ami most érik be igazán. Ilyen például a csicsóka is, mely ismét kezd népszerűvé válni a háziasszonyok körében.

A legtöbb zöldségről elmondható, hogy értékes tápanyagokban gazdag, de a csicsóka igazi csodazöldség: úgy laktat, hogy közben nem hizlal, mint a burgonya, elfogyasztása után vércukorszintünk nem ugrik meg hirtelen, mert fokozatosan szívódik fel, ráadásul rostokban igen gazdag, így emésztőrendszerünk is hálás lehet rendszeres fogyasztásáért. Mindezen tulajdonságait a benne található inulinnak köszönheti, mely egy igen jótékony szénhidrátfajta. Kifejezetten ajánlják cukorbetegeknek, de véd a szív- és érrendszeri betegségek ellen, rákterápiában is hatásosan alkalmazzák, emésztőrendszerünkre gyakorolt pozitív tulajdonságai miatt pedig remek immunerősítő.

TOVÁBB A CIKKRE!

Forrás: házipatika.com

Vélemény, hozzászólás?