Aranyhal mesefesztivál a Savoya Parkban 2013. február 02.

Kívánságokat teljesít Scherer Péter az Aranyhal Mesefesztiválon

Sárkányok, varázslók, manók, lovagok és királylányok kelnek életre február 2-án, szombaton a budapesti Savoya Parkban. Az Aranyhal Mesefesztiválon a családokat játékos kalandtúra, mese játszótér, arcfestés és cukormentes édességek várják. A belépés ingyenes. Az óriás kívánságfalra bárki felírhatja a kérését, a legötletesebbeket pedig teljesítik 300.000 forint összértékben a Scherer Péter színművész által vezetett zsűri döntése alapján.

Egész napos, ingyenes programokkal várja a családokat február 2-án, szombaton 10 és 18 óra között a budapesti Savoya Park. Az Aranyhal Mesefesztiválon a gyerekek és szüleik öt állomásból álló kalandtúrán vehetnek részt, amelynek célja, hogy legyőzzék a sárkányt és megmentsék a királylányt. Az ügyességi játékok a Vártoronyból indulnak, majd a feladatok a Banya-tanyán, a Manók völgyén és a Barlang labirintuson át Sárkányföldén érnek véget. Útjuk során a játékosok a jóságos boszorkánnyal varázsfőzetet kotyvasztanak, átkelnek a mesebeli mocsáron, és ha megtalálják az elveszett varázskardot, már könnyedén legyőzhetik a sárkányt. A kalandtúra mellett a kisebb és nagyobb gyerekeket arcfestés, valamint ügyesség – és készségfejlesztő játékok, például bolygókereső, gólyakelepelő és bohóchinta is várja a mese játszótéren.

A kalandtúra teljesítéséért és a sárkány legyőzéséért cserébe a gyerekek ajándékot kapnak a CukorLabortól, amely az egészséges életmódot népszerűsíti cukormentes édességekkel. Az alapítvány tapasztalatai szerint sajnálatosan nagy a cukorbeteg gyerekek száma, sok szülő pedig ezt megelőzendő egyáltalán nem, vagy csak ritkán ad édességet a kicsiknek. Az Aranyhal Mesefesztivál délutánján az érdeklődők kipróbálhatják, hogyan lehet cukormentes édességet, például nyalókát készíteni.

Az Aranyhal Mesefesztiválon a szórakozáson túl még a kívánságok is teljesülnek. A Savoya Parkban január 26-tól február 2-ig egy óriás kívánságfalra bárki felírhatja, hogy mire vágyik, esetleg hogy kit és mivel szeretne meglepni. Az üzeneteket rövid indoklással, névvel és telefonszámmal kell feltüntetni. A legjobb, legötletesebb kéréseket a Savoya Park 300.000 forint összértékben fogja teljesíteni annak tükrében, hogy mekkora szükség van rá. Eséllyel indulhat például egy kisgyerek, ha tehetséges a zenében, de a szülei nem engedhetik meg maguknak, hogy szintetizátort vegyenek neki. Az aranyhal döntését egy háromtagú zsűri segíti, amelyet Scherer Péter színművész vezet.

– Háromgyermekes apuka vagyok, és a kisfiam még csak hatéves. Legutóbb az óvónő segítségével írt a családunknak egy levelet arról, hogy mit kér tőlünk. Velem szánkózni szeretne a Normafán, a család többi tagjától pedig gumicukrot és filmnézést kért. Ezek az egyszerű kívánságok annyira bájosak és meghatóak voltak, hogy természetesen teljesítjük őket. A gyerekektől és a fiataloktól rengeteg inspirációt kapok, és az ilyen élmények azért fontosak, hogy felnőttként is megőrizzük a bennünk élő gyereket. Remélem, hogy az Aranyhal Mesefesztivál zsűrijével hasznos és izgalmas kérésekről dönthetünk majd – mondta Scherer Péter.

A győztesek nevét március elsején hirdetik ki a Savoya Park honlapján és facebook-oldalán.

Részletek:

www.savoyapark.hu

www.facebook.hu/savoyapark

http://cukorlabor.eu/

Vélemény, hozzászólás?