Ismét vidám doboznapok a Fővárosi Állat- és Növénykertben 2012. szeptember 08-09.

Vidám doboz Napok 2012. szeptember 8-9.
Ingyenes állatkerti belépő kartondobozokért
 
Ingyenes gyermekbelépőt kap minden gyerek a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, aki legalább 10 darab kilapított italos kartondobozt (tejes vagy gyümölcsleves dobozt) hoz az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) az állatkert főbejáratánál felállított gyűjtőpontjához szeptember 8 vagy 9-én. Az IKSZ a környezettudatos életmódot és az italos kartondobozok szelektív gyűjtésének fontosságát hangsúlyozza az akcióval.
 
Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés és a Fővárosi Állat- és Növénykert immár negyedik alkalommal rendezi meg a Vidám Doboz Napokat. Az akció keretében ingyenes gyermekbelépőt kap minden 2-14 éves gyermek, aki legalább 10 darab, minimum 1 literes italos kartont hoz magával, amivel a szervezők az italos kartondobozok (tejes, gyümölcsleves doboz) szelektív gyűjtésének fontosságára kívánják felhívni a figyelmet.
 
Az akciót szeptember 8-9-én rendezi meg az IKSZ a Fővárosi Állat- és Növénykert főbejáratánál felállított gyűjtőponton, ahol 10 darab italos kartondobozért cserébe ingyenes gyermekbelépőt ad a szervezet. Az ingyenes állatkerti gyermekbelépőn túl, a gyűjtőpontnál felállított színes, érdekes info grafikákról tájékozódhatnak az érdeklődők az italos karton életútjáról és újrahasznosítási folyamatáról.
 
Mivel az italos kartondobozok alapanyaga 75%-ban papír, a szelektíven visszagyűjtött és újra körforgásba kerülő papír alkotóból számtalan újrahasznosított termék készülhet, mint például: jegyzetfüzetek, karton dobozok, higiéniai papír eszközök.
 
A gyermekjegy megváltása 2 éves kortól szükséges és 14 éves korig érvényes. Az akció részleteiről további tájékoztatást a www.italoskarton.hu vagy a www.zoobudapest.com oldalon kaphatnak az érdeklődők.

Részvételi szabályzat

 

Vélemény, hozzászólás?