NYOMOZÁS – KIÁLLÍTÁS ÉS DETEKTÍV JÁTÉK a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban 2013. november 03-ig

NYOMOZÁS – KIÁLLÍTÁS ÉS DETEKTÍV JÁTÉK

Megfigyelés, logika, memória

2013. szeptember 14.–2013. november 3.

Két hét alatt több mint ötezren látták, és játszották végig a Nyomozás kiállítás és detektív játékot a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban. A nagy sikerű interaktív kiállítás november 3-ig várja mindazokat a kalandos kedvű érdeklődőket, akik nem rettennek meg a fejtörő feladványoktól és a szellemi kihívástól. Az érzékszervi élményekre is építő kiállítás kicsiknek és nagyoknak egyaránt remek kikapcsolódást ígér, hiszen a látogatók a több száz méter hosszú nyomozó-szőnyeget követve nem csak nézőivé, de aktív szereplőivé is válnak egy rejtélyekkel teli bűntett felderítésének.

Éles szem, fürge ész, kiváló memória: ezek a tulajdonságok teszik az egyszerű kíváncsiskodót mesterdetektívvé. A Nyomozás – kiállítás és detektív játék látogatói most kipróbálhatják, mennyire jó megfigyelők, mennyire tudnak olvasni a nyomokból, és milyen ügyesen illesztik össze a szellemi kirakós darabkáit, azaz kinyomozhatják, milyen nyomozó válna belőlük!

Az érdeklődők az interaktív kiállítást végigjárva betekintést nyernek a nyomozás világába: megtudhatják az idők során milyen sok területen volt szükség szemfüles detektívekre, és hogy az egykori kódfejtők miként bukkantak a múlt titkainak kulcsára, de kiderül az is, milyen jeleket értelmezett az indián nyomkereső, hogyan dolgoznak a nyomkövető kutyák, tényleg egyformák-e az ikrek ujjlenyomatai, vagy hogy mit árulnak el mások önkéntelen gesztusai.

A vendégek a tréfás játékok, rejtvények során rácsodálkozhatnak, miképpen lehet egy eredeti műtárgyat megkülönböztetni a hamisítványtól, miközben arról is meggyőződhetnek, hogy a legjelentéktelenebb apróság is döntő lehet, legyen szó századok óta szunnyadó titokról vagy hipermodern eszközöket bevető felderítő akcióról.

A látogatók nem mindennapi feladatot kapnak: a több száz méter hosszú nyomozó-szőnyeget követve a Magyar Mezőgazdasági Múzeum termein át maguk is végére járhatnak egy izgalmas rejtélynek, és kézre keríthetik egy gyémántrablás tettesét.

Vajon sikerül elfogni a tolvajt? A nyomozóknak a megfejtés érdekében minden tudásukat latba kell vetniük! Szükségük lesz némi fortélyra, éles szemre, jó orra és biztos fülre. Ha mindez megvan, kell még mellé sok-sok lelemény, kitartás és vaslogika, hogy a nyomokat helyesen értelmezzék. Ám, ha ez sikerül, a jutalom sem marad el!

A Nyomozás – kiállítás és detektív játék 2013. szeptember 14-től november 3-ig várja a kalandvágyó érdeklődőket a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, a Vajdahunyadvárban.

 

Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Városliget, Vajdahunyadvár

Nyitva tartás: H zárva, K-V 10-17 óráig

Belépőjegy árak: felnőtt 1450 Ft, gyermek 1250 Ft, csoportos 890 Ft, családi 4950 Ft

Egyéb kedvezmények ezen időszak alatt nem vehetők igénybe.

 

A belépőjeggyel a múzeum összes állandó és időszaki kiállítása megtekinthető.

 

Csoportok bejelentkezése: 06 1 422 0765, 06 1 363 2711

Bővebb információ: www.mezogazdasagimuzeum.hu

Vélemény, hozzászólás?