4. Millenáris Ásványbörze és Geológiai Napok 2012. június 08-10.

Háromnapos, ingyenesen látogatható rendezvény a földtudományok jegyében, ásvány- és ékszerkiállítással és börzével, geológiai témájú és egyéb interaktív gyerekprogramokkal.

Az ásványbörze és kiállítás a Fogadóban zajlik három napon keresztül, hazai és külföldi  kiállítókkal. A látogatók megcsodálhatják és megvásárolhatják a bemutatott ásványokat, ősmaradványokat, drágaköveket, meteoritokat, valamint ezekből készült ékszereket és dísztárgyakat. Olyan kiállítóink is lesznek, akik saját maguk gyűjtötték a bemutatott ásványokat. 

A börzén helyet kapnak természetgyógyászattal és ezotériával foglalkozó kiállítók is (aurafotó, íriszdiagnosztika stb.).

A programok között van aranymosás, drágakőfa készítés, ősmaradvány-gipszöntés, mikroszkópos ásványbemutató és ásványhatározás, vulkanológiai játszóház, kígyósimogató, kisállat simogató, gyöngyfűzés és bonsai bemutató (az Óbudai Bonsai Egyesület gyűjteményének kiállítása). Az aranymosáson kívül minden foglalkozás ingyenes!

Az ELTE Ásványtani Tanszék szervezésében a geológiát és az ásványtant népszerűsítő interaktív foglalkozások és programok kerülnek megrendezésre, melyek minden korosztály számára igen hasznosak lesznek, de főként a fiatalok ilyen irányú érdeklődésének felkeltését szolgálják.

Szeretettel várunk mindenkit, kicsiket és nagyokat, aki érdeklődnek a geológia, ásványok, ősmaradványok, drágakövek, meteoritok, ékszerek, ezotéria iránt; minden bizonnyal találnak kedvükre való programot a három nap alatt.

További információ: www.asvanyborze.eu

Vélemény, hozzászólás?