7. Millenáris Ásványbörze 2013. október 12-13.

Kit ne varázsolt volna el egy szépen csillogó drágakő? Ki ne olvasott volna a kalandregényekben az aranyásók küzdelmes mindennapjairól? Ki ne bámult volna valaha az égre meteorit után kutatatva?

Október 12-13-án a 7. Lelkes Ásványbörzén mindez kézzel fogható élménnyé válik. Október második hétvégéjén ismét lehetőség nyílik arra, hogy bárki tüzetesebben is megvizsgálja a világ legkülönlegesebb ásványait, drágaköveit és az eddig csak az égen áthasító meteoritokat. Sőt, a 7. Ásványbörze látogatói aranymosási technikákat is kipróbálhatnak majd. A rendezvény ideje alatt az ásványokból, drágakövekből, meteoritokból, ősmaradványokból készült dísztárgyak és ékszerek kiállítása és vására ritka vizuális élményt jelent a látogatóknak.

A legjelentősebb hazai rendezvény évről-évre növekvő érdeklődés mellett zajlik. „Idén is megújul az Ásványbörze, legalább 5000 látogatóra számítunk, s a jól bevált programok mellett most ingyenes drágakő meghatározást is igénybe lehet majd venni a Millenárison” – állítja Lelkes András, geológus, az esemény főszervezője. A 7.Millenáris Ásványbörze családi programnak is kiváló, a két napos rendezvény során számos különlegesség csalogatja a látogatókat. A felnőtteket egészség-sziget várja egészséggel és geológiával kapcsolatos szakmai előadásokkal, lesz 3D filmvetítéskülönleges barlangokról, tárlat Tóth András kalcit gyűjteményéből és Bonsai kiállítás is.

Az arra fogékonyak íriszdiagnosztikát, aurafotózást is igénybe vehetnek. A gyermekeket külön gyermek-foglalkoztatók, játszóházak szórakoztatják majd, ahol a kicsik alkotókedvüket is kiélhetik, de bemehetnek a külön számukra kialakított kisállat simogatóba is, sőt, a bátrabbak még kígyót is simogathatnak. Aki pedig eddig is rendelkezett valamilyen darabbal, de nem tudta milyen kő van a birtokában, az ingyenes drágakő határozás keretében most ezt is megtudhatja.

A 7.Lelkes Ásványbörze október 12-én 10 órakor nyit és 13-án este 7 órakor zárja kapuit.

Helyszín: Millenáris, „D” épület, 1024 Budapest, Fény utca 20-22.

Időpont: 2013. október 12-13., szombat-vasárnap, 10.00 – 19.00.

További információk: https://www.facebook.com/asvanyborze www.asvanyborze.com

Vélemény, hozzászólás?