Sósan és édesen is finom
Bár az avokádóról sokan gondolják, hogy zöldség, valójában a gyümölcsök választékát gazdagítja. Hazánkban fogyasztása kevéssé jellemző, pedig a szív- és érrendszeri betegségek diétás kezelésében igencsak fontos szerepet tölt be.
Az avokádó, ez a krémes, lágy, önmagában kissé semleges ízű finomság fogyasztása hazánkban kevéssé elterjedt. A zöldségnek kinéző, de valójában a gyümölcsökhöz, pontosan az olajos gyümölcsökhöz (mint például a mandula vagy dió) tartozó, körte formájú termésből sós és édes ételek egyaránt készíthetők, bármennyire hihetetlennek tűnik is ez elsőre. A méltán népszerű avokádókrém mellett azért jónéhány ízletes fogás varázsolható még belőle, de mielőtt rátérnénk erre, ismerjük meg miért is érdemes időnként egyet-egyet elfogyasztani belőle.
Forrás: házipatika.com