A Kaméleon Olvasóklub rajzpályázata gyermekeknek

A pályázat célja

A Kaméleon Olvasóklub pályázatot hirdet 1–4. osztályos gyerekeknek! A cigány közösségek sok esetben a mai napig mesei hagyománnyal élők, ezért a – Magyar Olvasástársaság által szervezett – VIII. Országos népmese-konferencián, amelyet Kaposvárott rendeznek, 2012. szeptember 27–29. között, a cigány népmeséké lesz a főszerep. Ehhez az eseményhez szeretnénk mi is kapcsolódni pályázati felhívásunkkal.

A pályázók köre

1–4. osztályos gyerekek

A pályázat részletei

A feladat

Először – felnőtt segítségével – olvasd el Jónás Tamás A csodapipa című meséjét a www.rainbowkatalogus.hu/olvasoklub/acsodapipa.pdf oldalon, válaszd ki belőle a kedvenc jelenetedet, és rajzold le! (A mesét megtalálhatod a Csimota Kiadó által megjelentetett Egyszervolt című kötetben is.)

Ha első osztályos vagy, akkor a rajzot már postázhatod is címünkre:

Rainbow Könyvközösség, 1062 Budapest, Székely Bertalan u. 5.

Ha 2., 3. vagy 4. osztályos vagy, akkor még egy feladatot kell megoldanod. Keresd meg a könyvtárban a Betyár volt-e Cigány Jóska? című mesét az 1973-ban megjelent Szögkirály című cigánynépmese-gyűjteményben, olvasd el figyelmesen, és válaszolj a következő kérdésre! (A mesét megtalálhatod az interneten is.)

Mit, illetve kit kellett ellopnia Cigány Jóskának a király parancsára?

A választ a rajzoddal együtt küldd el a fenti címre! A legszebb rajzok és helyes válaszok beküldői közül öten a következő tanévre szóló ingyenes játéklehetőséget nyernek a Kaméleon Olvasóklubba!

A rajzok beküldési határideje: 2012. október 5.

(Ne felejtsétek el a hátuljára ráírni a neveteket, címeteket, hogy hányadik osztályba jártok és hogy honnan értesültetek a pályázatról!)

Az Olvasóklubról további információkat tudhatsz meg a rainbowkatalogus.hu/olvasoklub oldalon.

A pályázat benyújtásának határideje

2012. október 5.

Kapcsolat

kameleon.olvasoklub@gmail.com

Tovább a pályázati kiíráshoz

A Kaméleon Olvasóklub rajzpályázata gyermekeknek

Vélemény, hozzászólás?