Álom osztálykirándulásért indít nyereményjátékot a szarvasi Mini Magyarország

Negyedmillió forint értékű osztálykirándulásért indít pályázatot középiskolásoknak a történelmi Magyarország közepén fekvő szarvasi Mini Magyarország makettpark. A játékban való részvételhez mindössze egy osztályfénykép elkészítésére van szükség egy olyan emblematikus hazai épület szerepeltetésével, amelynek mini mása fellelhető az ország egyetlen interaktív makettparkjában, a Szarvasi Arborétumban található Mini Magyarországban.

A „Szarvasi Mini Magyarország Osztálykirándulás Pályázat” nyertes középiskolás osztálya most 250 ezer forint értékű osztálykirándulást nyerhet Szarvasra teljes ellátással a Mini Magyarország jóvoltából. A pályázatra az ország bármely középiskolás osztálya nevezhet. Ahhoz, hogy az osztály versenybe szálljon, nem kell mást tenni, mint nevezni egy osztályképet, amelyen az osztály a makettparkban felvonultatott épületek eredetijének egyike előtt látható, vagy amelyen kreatív módon megjelenítve szerepel a Mini Magyarország bármely eredeti épülete is az osztállyal együtt, például egy közösen elkészített rajz, vagy egy bármilyen anyagból az osztály által elkészített makett formájában. A pályázatra beérkező osztályképek közül a szarvasi Mini Magyarország facebook oldalán a legtöbb „like-„-ot szerző osztály nyeri meg a negyedmillió forint értékű szarvasi osztálykirándulást. 

A történelmi Magyarország közepén fekvő békés megyei Szarvason 2013 áprilisában megnyílt Mini Magyarország makettparkban jelenleg Budapest, Debrecen, Eger, Esztergom, Fertőd, Gödöllő, Gyula, Hévíz, Ják, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Pécs, Szeged, Szolnok, Tihany és Tatabánya emblematikus épületeinek makettje, azaz mini mása található meg gyönyörű természeti környezetben, az ország legnagyobb arborétumában, a Szarvasi Arborétumban. A makettpark folyamatosan bővül, a fejlesztéseknek köszönhetően hamarosan több mint 100 épület mini mása lesz majd látható az ország egyetlen interaktív makettparkjában.  

A hazánk történelmét, hagyományait, építészeti nevezetességeit bemutató Mini Magyarország a Körösök szívében található Szarvasi Arborétum valódi turisztikai csemege, amely különleges élményt kínál minden korosztálynak. Osztálykirándulások, rendhagyó történelemórák ideális helyszíne, hiszen néhány óra alatt bebarangolhatjuk egész Magyarországot, miközben több száz év történelmi hagyománya, építészete és neves eseménye elevenedik meg a látogatók előtt. Felvonultatja mások mellett a szegedi dómot, a Széchenyi lánchidat, a kecskeméti Cifrapalotát, amely gombnyomásra – hasonlóan a budapesti Operaház makettjéhez – „dalra is fakad”, vagy az egri vár makettjét, amely 16. századi, eredeti állapotában mutatja be a várat és a hozzá kapcsolódó leghíresebb történelmi eseményt, az 1552-es ostromot, az egri vár védőinek a török sereggel vívott hősies csatáját, kicsiben. Szarvas városa további különleges, egyedi látnivalókkal szolgál, amelyek érdekességükkel nemcsak megmozgatják a diákok fantáziáját, de eközben fontos, esetenként máshol meg nem szerezhető ismereteket is nyújtanak: a Körösök szívében fekvő Szarvason található Magyarország egyetlen működő szárazmalma, de itt üzemel hazánk egyik legegyedibb teátruma, a Szarvasi Vízi Színház is, amelynek előadásaihoz a Holt-Körös és a különleges szarvasi mocsári ciprusok adnak festői hátteret. De a nyertes osztály diákjainak izgalmas felfedezést kínál a tanyavilág és a tanyasi általános iskolák megismerése is.

 

 

A Mini Magyarországról

A történelmi Magyarország és egyben a Kárpát-medence mértani középpontjában nyílt meg áprilisbn Európa legújabb makettparkja, a szarvasi Mini Magyarország. A hazánk történelmét, hagyományait, építészeti nevezetességeit bemutató Mini Magyarország a Békés megye szívében található arborétum gyönyörű természeti környezetében valódi turisztikai csemege, amely különleges élményt kínál minden korosztálynak. Családi, baráti kirándulások, osztálykirándulások, rendhagyó történelemórák, munkahelyi csapatépítő túrák helyszíne, nyugdíjas klubok kirándulásainak célpontja, ahol néhány óra alatt bebarangolhatjuk egész Magyarországot, miközben több száz év történelmi hagyománya, építészete és neves eseménye elevenedik meg a látogatók előtt. Az első szakaszban több tucat hazai történelmi helyszín és épület makettje készült el, köztük például a szegedi dóm, a Széchenyi Lánchíd, a kecskeméti Cifrapalota vagy az egri vár makettje, amely 16. századi, eredeti állapotában mutatja be a várat, és a hozzá kapcsolódó leghíresebb történelmi eseményt, az 1552-es ostromot, az egri vár védőinek a török sereggel vívott hősies csatáját, kicsiben.

A Szarvasi Arborétumról

Magyarország legnagyobb arborétuma, a Szarvas-Békésszentandrási-holtág partján, összesen 82 hektáron. Gróf Bolza Pál a Körösök szabályozása után, az 1880-as évek végén kezdte meg azt nagyobb arányú telepítést, amely során számos növényritkaságot hozott, hozatott a világ különféle tájairól. Az itt élő fásszárú gyűjtemény több mint 1600 féle növénykülönlegességből áll. A növények mellett rengeteg állat is él a kertben, köztük olyan különleges madarak, mint az Arborétum albínó pávái.

 

További információ

http://www.minimagyarorszag.hu/aktualis-palyazataink

https://www.facebook.com/MiniMagyarorszagSzarvas

http://www.youtube.com/makettparkszarvas

Vélemény, hozzászólás?