Családi Délelőtt a Ludwig Múzeumban: Cipősdobozból fényképezőgép? 2013. szeptember 14.

Családi Délelőtt: Cipősdobozból fényképezőgép? – avagy készítsünk fotót camera obscurával!
Kiállítótér, 2. emelet

2013. szeptember 14. 10.30 – 12.30
Alkotó gyermekfoglalkozás a Ludwig Múzeum Ősz Gábor – Háromszor három című kiállításához kapcsolódóan.

Fényképet sokan szeretnek készíteni, talán te is. Ehhez általában boltban vásárolt profi eszközöket használunk, mint a fényképezőgép, a kamera vagy a mobiltelefon. De ez csak a jelen.
Régen, amikor megpróbálták a valóságot képpé változtatni, akkor technikailag sokkal egyszerűbb módon tették. Nem vásároltak drága eszközöket, csak egy sötét szoba vagy doboz egyik falán, egy pici lyukon beengedték a kinti fényt. És láss csodát! A lyukkal szemben lévő falon ……!
Gyere el, és megtudod mi történt, és történne most is azon a falon, amivel szemben az apró lyukon bejön a fény! Sőt, te is készíthetsz fényképezőgép nélkül, mindössze egy cipős doboz segítségével fényképet; és az analóg előhívással is megismerkedhetsz.

A gyerekek olyan ruhában jöjjenek, amiben kényelmesen tudnak alkotni, és nem sajnálják a szülők, ha az alkotás nyomai rajta maradnak!

Amíg a gyerekek alkotnak, szüleik tárlatvezetésen fedezhetik fel a kiállítást.
A Családi Délelőtt 10.30-kor kezdődik, és három egységből áll. Mivel a foglalkozás részei összefüggnek és egymásra épülnek, kérjük a kedves érdeklődőket, hogy 10.30-ig érkezzenek meg.
A Családi Délelőttre érvényes programjegy ára 600 Ft/fő.

Vélemény, hozzászólás?