Családi programok a MU Színházban 2014. November 2. és 22. és December 07-én

A MU Színház a 2014/2015-ös évadban is hétvégi programokkal várja a közös élményre vágyó családokat. Bábszínház, papírszínház és interaktív családi színház is szerepel a színház kínálatában.

Az Európai Szabadúszó Művészek Egyesületével (ESZME) együttműködésben idén is vidéki bábszínházak, alkotók népszerű előadásait kínáljuk a budapesti közönségnek.  Október első vasárnapján Babszem Jankó c. vásári kesztyűsbáb-játékával érkezik a Ziránó Színház, novemberben a három kismalac meséjét dolgozza fel a pécsi Hepp Trupp. Újra műsorra tűzzük Schilling Árpád és a Káva Kulturális Műhely családi színházát, a Gubancot, decemberben pedig az Elefáni Papírszínház meséi is szerepelnek a színház műsorán.

2014. november 2. 10:00 Hepp Trupp: A 3 kismalac és a farkasok

2014. november 22. 11:00 Káva Kulturális Műhely – MU Színház: Gubanc

2014. december 7. 10:00 Elefáni Papírszínház meséi

Az október 5-én 10 órakor látható, Benedek Elek meséje nyomán készült Babszem Jankót 3 éves kortól ajánlja a társulat. A Ziránó Színház előadásában az ismert magyar népmese elevenedik meg, a vásári bábjáték hagyományait követve, a kesztyűsbáb abszurd humorát, a közvetlen mesemondás élményét ismertetve meg gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt.

„Hősünk, kicsi létére, nagy segítsége szeretne lenni édesapjának, akinek folyton arra kell ügyelnie, hogy megóvja aprócska gyermekét attól, hogy bajba ne keveredjen a nagy segítés közepette. A féltés, óvás ellenére a baj elkerülhetetlen, és- mint azt tudjuk- nem jár egyedül. Viszontagságos útja során rengeteg akadályt kell leküzdenie, mire elérkezik az őt megillető helyre.

Vajon milyen érzés lehet vándorolni a világban, ha az ember csak akkora, mint egy babszem? Milyen lehet a tehén hasában, vagy a hercegkisasszony párnája alatt? Meg tud-e szelídíteni egy fenevadat, aki ilyen icipici?”

Vélemény, hozzászólás?