Hang-szer-szám Utazás Symphoniába: vonósok a Művészetek Palotájában 2012. szeptember 22.

Izgalmas utazást jelent Symphonia országába eljutni: Vonósváros, Fafúvia és Rézfúdda tájain keresztül kacskaringózik az út, amelynek első állomása ez a koncert. A szimfonikus zenekar legfontosabb családját alkotó vonósok mutatkoznak be, a hegedű – ez a „gyönyörű istennő”, ahogy Yehudi Menuhin nevezte – és nővérei, a brácsa, a cselló meg a nagybőgő. Szó esik a hangszerek felépítéséről, működéséről, történetéről, egymáshoz fűződő viszonyukról (alapvetően szeretik egymást), no és persze a zenéről is, egészen az alapkérdésekig: hogy mi a hang, miként jön létre a húr és a vonó találkozásakor, mitől szép (vagy éppen csúnya), s hogyan lesz a puszta hangból zene.

2012. szeptember 22. 11:00 – 12:30
Üvegterem

Közreműködik: Homoki Gábor, Molnár Zita – hegedű, Dráfi Kálmán – brácsa, Czvik Ildikó – gordonka, Budai Krisztián – nagybőgő
Műsorvezető: Fazekas Gergely


Korosztály: 6-12 év

Rendező: Művészetek Palotája

Erre a koncertre jegyét a Művészetek Palotája saját jegypénztáraiban üdülési csekk, Edenred Ticket Culture utalvány, Sodexho Pass Kultúra – és Ajándékutalvány, Művészetek Palotája ajándékutalvány beváltásával, valamint a SZÉP kártya szabadidő kerete terhére is megvásárolhatja.

Jegyárak: 1000 Ft

Vélemény, hozzászólás?