Hétmérföldes játékbirodalom novemberben is

November havában is színvonalas és változatos programkínálattal várja a Józsefvárosi Galéria a családokat a Hétmérföldes játékbirodalom programjaira. A hónap első szombatján a népszerű Magyar Népmese Színház előadását nézhetjük meg „Az aranyszőrű bárányról”. Az interaktív mesejáték során a gyerekek nem csak részt vesznek a történetben, de magukra is ölthetik a jelmezeket. A koncert után a Guzsalyas Műhely hagyományőrző kézműves játszóház régmúlt időket idéző világában alkothatunk.

November 15-én Szent Márton napján az Évkerék Társulat „Szent Márton dicsérete” muzsikás, dramatikus óriásbábos játékát tekinthetjük meg. A mese után Márton napi énekek, ludas játékok, valamint az Aranyalma kézműves alkotóház várja a családokat világító lámpás készítéssel és mécses öntéssel.

November 22-én Bodnár Szilvi „Csintekerintő” című koncertje gyerekdalokkal, valamint versekkel, mondókákkal, találós kérdésekkel szeretetteljes, játékos és zeneileg is színvonalas szórakozást ígér a gyermekeknek és szüleiknek egyaránt. A koncert előtt és után a Tündérkert Jásztóház foglalkoztatja a kis alkotóművészeket.

November utolsó szombatján Majoros Ági Színházának „Százszorszép Bóbiska” című előadása kerül terítékre. A társulat harangokkal és gyönyörű bábokkal varázsolja a nagyérdemű publikum elé Edith Nesbith tündérmeséjét. A mese után bábbabusgató kukucskálás a színfalak mögött, valamint András napi Fonóház gyertyamártással és harangangyal készítéssel. Mindeközben a legkisebbeket a Csigabiga Játszó Ház várja egyedi készségfejlesztő játékokkal.

Vélemény, hozzászólás?