Hétvégi családi program a Játék Világnapján 2016. Május 28.

2016.05.28-án 10-14 óráig a Játékszerek Anno-ban

Május utolsó szombatján egy olyan világnapra kerül sor, ami Magyarországon eddig nem volt ismert. Ez a Játék világnapja, amelynek küldetése, hogy a játék örömét hirdesse és ezen keresztül hozza közelebb egymáshoz az embereket. A világ 30 országában évente megtartott ünnep egy hétvégére esik a Gyermeknappal is, ami talán segíthet abban, hogy Magyarországon is meghonosodjon.

A Játék Világnapját már négy kontinens közel 30 országában tartják meg minden évben május 28-án. A kezdeményezést 1999-ben hívta életre az International Toy Library Association (ITLA) a szervezet 8., Tokióban rendezett kongresszusán.

A világnap híre igen gyorsan terjedt, egyre több ország csatlakozott a mozgalomhoz és tartott különböző rendezvényeket a világnap alkalmából május 28-án. A nemzetközi Játék világnapja 2006-ban érkezett el következő komoly mérföldkövéhez, ebben az évben terjesztették fel kérésüket az UNESCO felé a világnap hivatalos jegyzékbe való vételéről.

A nemzetközi Játék világnapja filozófiája, hogy a közös játék révén hozza közelebb egymáshoz a különböző társadalmi és szociális helyzetű embereket, valamint, hogy, a lehető legszélesebb rétegekkel ismertesse meg a közös játék örömét.

Ezt erősíti a mozgalom jelszava is, amelyet az 1999-es konferencián Dr. Freda Kim angol játéknagykövet fogalmazott meg: „Hagyd ma a gyermeked játszani, nézd, ahogy játszik, játssz együtt vele!”

Május utolsó szombatja tehát kiváló alkalom lesz arra, hogy amolyan elő-Gyermeknapként még egy napot szenteljünk gyermekeinknek és játsszunk, beszélgessünk velük annyit, amennyit csak tudunk.

Ezen a napon játszósarokkal és gyermeknapi kedvezményekkel várunk kicsiket és nagyokat!  Gyertek játszani!

A program kötetlen, ingyenes és május 28-án szombaton 10-től 14 óráig tart.

www.jatekanno.hu

Vélemény, hozzászólás?