Húsvét – Tavaszköszöntő kiállítás a Mezőgazdasági Múzeumban 2014. Április 12-22.

Húsvéti zsongás a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban! A tavaszköszöntő, húsvéti kiállításra ellátogatók megismerkedhetnek a húsvéti ünnepkör történetével, jeles napjaival és jelképeivel, a hagyományőrző népszokásokkal és a kézműves mesterségek fortélyaival.

A hagyományosan megrendezett, közkedvelt húsvéti kiállításon az érdeklődők az óriástojás-installációk között barangolva a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum hímestojás-gyűjteményének legszebb darabjaiban gyönyörködhetnek.

A látogatók a neves kézművesek asztalainál nem csak megfigyelhetik a tojásdíszítés különféle módjait és technikáit, de maguk is elsajátíthatják a tojásírás és -karcolás csínját-bínját. Míg a legkisebbek csuhényuszit készítenek, addig a nagyobbak kipróbálhatják a kerámiadíszítést, a hímzést és kosárfonást. A programot fafaragás-bemutató és nemezelés színesíti, miközben a minőségi kézműves termékek kedvelői kedvükre válogathatnak a húsvéti portékák vásárán.

A belépőjeggyel – a múzeum húsvéti ajándékaként – az összes állandó és időszaki kiállítás megtekinthető, többek közt Az idő birodalma – Meghökkentő történetek és jelenségek című interaktív kiállítás és játék is.

Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Vajdahunyadvár

 

Nyitva tartás: 2014. április 12-től 22-ig, keddtől vasárnapig 10-17 óráig (húsvéthétfőn nyitva)

Belépőjegy árak: felnőtt 1550 Ft, gyermek (3-14 éves korig) és nyugdíjas (62 éves kortól) 1350 Ft, csoportos (óvodai és iskolai csoportok részére) 890 Ft, családi jegy (2 felnőtt és 2-3 gyermek részére) 5350 Ft

Csoportok számára bejelentkezés és információ:
06/1-422-0765 vagy 06/1-363-2711

 

Vélemény, hozzászólás?