I. Food Revolution Day Magyarországon is 2012. május 19. – budapesti programok

2012.május 19. – Food Revolvution Day budapesti programok:

 1. Goodness Medical Fitness- és Wellness Stúdió Food Revolution Day Nyílt Napot tart, aminek keretében a sportimádók reggel 9 órától délután 5-ig ingyenesen látogathatják a jógaórákat, vehetnek részt dietetikai tanácsadáson, és próbálhatják ki az új X-Body speedtraining gépet. Ezen kívül ételkóstoló, a lelassult anyagcsere tüneteiről, annak kezeléséről és a fenntartható gazdaságról szóló szakmai előadás várja majd az érdeklődőket a Fat Free Testsúlycsökkentő Központ igazgató nője, Héder Éva (9:30) és az Élő Tisza Egyesület elnökségi tagja, Dr. Kelemen Béla (10:30)  előadásában. Akik pedig a jógaórák között fel szeretnének frissülni, a Somerset Teahouse-nak köszönhetően különleges zöld és fehér teákat kóstolhatnak egész nap.

Cím: 1061 Budapest, Andrássy út 5. 4/1

2. Napos Oldal Vegetáriánus Étteremben 11:00 órától önkéntesek fognak gyerekekkel szárított gyümölcsökből és magvakból egészséges desszertet, cukormentes kókuszgolyókat készíteni, valamint 11 órától délután 4-ig az étterem séfje, Tóth László, egy izgalmas workshop keretében készít majd el 3 Food Revolution ételt. Akik pedig kedvet éreznek egy kis főzéshez, elkészíthetik saját "Napraforgó krémjüket" is, amihez az alapanyagokat és a fűszereket az étterem biztosítja. Ezen kívül délután 1 órától az egészségtudatos táplálkozásról lesz egy kerekasztal beszélgetés, ahol szakértők adnak majd tanácsot azoknak, akik változtatni szeretnének táplálkozásukon, életmódjukon.

Cím: Budapest VI. Jókai u. 7.

3. A Nyersétel Akadémia a 4. kerületi Szűcs Sándor Általános Iskolában egy családi nap keretében tart felvilágosító előadásokat a gyerekeknek és azok szüleinek. A Szűcs Sándor Általános Iskolában Food Revolution Családi Nap keretében reggeltől estig az egészséges táplálkozásra és sportra nevelő programok, vetélkedők, előadások és közös főzés várja majd a családokat.

Cím: 1044, Budapest, Ugró Gyula sor 1-3.

4. A Mannatural Ételbár interaktív tortakészítő workshop-ot szervez, aminek keretében 13:00, 15:00 és 17:00 órától a három legközkedveltebb nyers tortájukat fogják elkészíteni, valamint a cukormentes, tudatos táplálkozás hatásairól beszélgetve el is fogják fogyasztani a nyers finomságok kedvelőivel.

Cím: 1054, Budapest, Garibaldi utca 5.

5. Somerset Teahouse 14:00, 16:00 és 18:00 órától egy különlegesen összeállított teakóstoltatással várja majd az érdeklődőket. A teák kóstoltatása közben az érdeklődők interaktív módon ismerkedhetnek meg azok származásával, egészségügyi hatásaival.

Cím: 1024 Budapest, Fény u. 1.

6. A Fruccola étterem Happy Fruccola Day-el várja a gyerekeket és azok szüleit, akik animátorok által vezetett, játékos programok keretében ismerhetik meg a zöldségeket és gyümölcsöket reggel 10 órától délután 5ig bezárólag. A programok között szerepelni fog: csukott szemmel való zöldség- és gyümölcskóstolás, gyümölcssaláta készítés, házi gyümölcsjoghurt készítés, kitűző és Fruccola-Naptár készítése, vetélkedők és még sok egyéb.

Cím: 1052 Budapest, V. kerület, Kristóf tér 3.

7. A MoM Kulturális Központ szabadtéri színpadán 11:30-tól délután 4:00-ig kerül megrendezésre a Szemünk Fénye Családi Majális: itt folyamatos főzőbemutatók, érdekes előadások, dietetikai tanácsadás, játékos gyerekprogramok és vetélkedők várják majd az érdeklődő családokat. A rendezvény háziasszonya Hadarik Rita gasztroblogger, a program lebonyolításában pedig több magyar séf, egészségügyi szakember, kisebb-nagyobb cég és lelkes gasztro-forradalmár vesz majd részt. A rendezvény helyszínét és konyhai hátterét a MoM Kulturális Központ és a Miele Magyarország Kft. biztosítja.

Cím: 1124 Budapest, Csörsz u. 18.

8. A napot pedig délután 6:00-kor a Felelős Gasztrohős Piknik Flashmob-al zárnánk, aminek részleteiről és szervezéséről a Felelős Gasztrohős lelkes csapata gondoskodik.

Cím: 1051, Budapest, Erzsébet-tér, Akvárium teteje

Minden program ingyenes, s megtalálható a Food Revolution Hungary facebook-s oldalán:

http://www.facebook.com/pages/Food-Revolution-Hungary/233132023461306?sk=events

 

 

Vélemény, hozzászólás?