IV.Várgesztesi Lovagi Játékok 2012. augusztus 25.

 

Több ezer érdeklődőre számítanak augusztus 25-én Várgesztesen, ahol negyedik alkalommal kerül sor a Lovagi Játékok programsorozatára – tudtuk meg Szolga Róberttől, a szervezőbizottság elnökétől.

A három évvel ezelőtt indult rendezvény első állomásán a templomos lovagok életébe nyerhettek bepillantást az érdeklődők, majd rá egy évre Zsigmond, illetve Mátyás király korába kalauzolták az érdeklődőket. Tavaly a török hódoltságba tehettek időutazást mindazok, akik felkeresték a falut, idén pedig a középkori lovagi világba kalauzolják az érkezőket a szervezők.

Tíz órakor a gesztesi várnál lesz az ünnepélyes megnyitó, majd ezt követően a vár réten lovagi bemutató nyitja az események sorát, ahol egész nap követik egymást a fellépők. Középkori várak légifotóiból nyílik kiállítás, lesz íjászat és középkori tábor, népi játszótér, és még sok-sok érdekesség, melyek közül az interaktív gyermekprogramokra külön is felhívta a figyelmet Szolga Róbert.

Az érkezők egyébként a falu előtt, a Villapark melletti területen ingyenesen parkolhatnak, s onnan kisvonattal, lovaskocsival, vagy autóbusszal közelíthetik meg a lovagi játékok helyszínét.

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?