Képzőművészeti élménypedagógiai program az Óperenciás csoporttal 2014. Szeptember 06.

Időpont: 2014. szeptember 6., szombat 10-től 12 óráig

Helyszín: Műcsarnok

„AZ ÉPÍTÉSZET TÖBB, MINT A TÁRSADALOM RUHÁJA, INKÁBB MÁSODIK BŐRÜNK.”

Az építészeti szalon kurátora, Szegő György idézetéből kiindulva újraértelmezzük a kiállítás fotóanyagát: térbeli, szürreális képzetté formáljuk.

Útrendszerek (tartószerkezet) segítségével, térképszerűen „építkezünk”, készítjük el az egyén térképét. Lesz háza a szeretetünknek, a félelmeinknek, a családtagjainknak. Azokat az épületeket választjuk ki a kiállítás anyagából, melyek a legjobban szimbolizálják ezeket a gyerekek számára fontos dolgokat. A cél az építészeti környezet sajáttá formálása.

A térkép, ami alapján tájékozódunk a világban, egyedi, egyénre szabott. A tájékozódásnak és a megismerésnek ez a formája lehetővé teszi a „saját” fogalmának felismerését, befogadóvá tesz arra, hogy egy életen át változunk. Amennyiben ezt megtanuljuk felismerni és megélni, utat biztosítunk önmagunk folyamatos fejlődésének.Az építészeti terek azok, amelyekben az emberi alkotó tevékenység nem az egyén, hanem a közösség, a társadalom szintjén valósul meg.Az érzékelés, az épületekkel való találkozás azonban az egyén szintjén marad, lenyomata van, miközben iránya a közös felé mutat.

A 100% alkotó kreativitás jegyében várunk mindenkit szeretettel a programunkon.

http://operenciasok.blogspot.com

A programon belépőjegy megvásárlásával lehet részt venni.

Vélemény, hozzászólás?