KEREKÍTŐ – Mondókás móka szerdánként az Aranytíz Kultúrházban

KEREKÍTŐ – Mondókás móka szerdánként az Aranytíz Kultúrházban

ARANYSZÍN GYEREKSZÍNHÁZI BÉRLETSOROZAT –
November 6. 14.00 óra

KRISTÓF, AZ ÓRIÁS – Magyar Népmese Színház
"Lengetjük a kalpagot, tökös mákos jó napot!"
Ezzel a dallal kezdődik a gülü szemű, lapát kezű, buldog képű története. Csak úgy véletlenül tör zúz maga körül mindent, ki fogja őt szeretni, mi lesz vele? Végig csetlik botlik az óriás ember és vele mi is az úton, amíg megtalálja azt, akinek szolgálatában értelmet nyer az ő ereje.

 

Szerda: 10.00–10.30 óráig

KEREKÍTŐ – Mondókás móka

A Kerekítő a kisgyermekek jó kedvre kerekítéséről szól. Az élet első éveiben az önfeledt együttjátszás, a lovagoltatók, tenyeresdik, cirókázók érzelmi biztonságot nyújtanak, mely a korai anya gyermek és apa gyermek kapcsolat meghatározója és az értelmi és érzelmi fejlődés alapja.

A félóra mondókázás és éneklés után egy további fél órában a szülők kötetlen, illetve irányított beszélgetésen vesznek részt kisgyermekkel kapcsolatos témákban, amíg a kicsik a játszószőnyegen játszanak. Alkalmanként vendég előadók is ellátogatnak.

Miben különbözik más baba-mama programtól? Csak magyar népi ölbeli játékok, mondókák, népdalok, népi gyermekdalok hangzanak el, élő hangszerjátékkal színesítve. Nem használunk sem szerzős műveket, sem más népek dalait, mert tapasztalatunk szerint a heti foglalkozás épp arra elég, hogy a szülők a saját hagyományainkból merített kincseinket leporolják, és maradandóan elsajátítsák. Az ölbeli játékokat itt úgy játsszuk, ahogy azt régen nagymamáink, kellő időt, ismétlést szánunk a játékoknak, igazodva az életkori sajátosságokhoz és ezzel egyben igazi játékélmény is jobban megszületik.

Tanít: Cseke Szabolcs, népzenész

Nincs hozzászólás

Mondd el a véleményed

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

#Kövess minket az Instagram oldalán is!