Kisbolygó-látogatások – Pályázatok gyerekeknek

Ha jövőre nem is lesz világvége, az biztos, hogy lesz MANT . A témakör: Kisbolygó-látogatások, a pályázat minden résztvevője kedvezményesen juthat el a MANT Űrtáborba, sőt, a legjobb helyezést elérőknek egyáltalán nem kell aggódniuk a részvételi díj miatt. Tedd próbára tudásod és nyerd meg te a diákpályázatot!
A Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) az “Informatika a Látássérültekért” Alapítvánnyal együttműködve, az Űrvilág támogatásával az ENSZ Világűrhét alkalmából pályázatot hirdet.

A pályázat témaköre: Kisbolygó-látogatások

Ezen belül például az alábbi témákkal kapcsolatos munkákról lehet szó:

  • kisbolygók, üstökösök megközelítése, leszállás űreszközökkel;
  • űrhajósok utazása kisbolygókhoz;
  • egy kisbolygó „meglátogatja” a Földet;
  • magyar eredmények a Naprendszer kis égitestjeinek kutatásában;
  • kisbolygók fejlődéstörténete.

A megjelölt témák közül lehet egyet választani, lehet többet választani, lehet mindegyikkel foglalkozni. A megjelölt témák mellett természetesen bármilyen, a pályázati kiírás címéhez kapcsolódó témát fel lehet dolgozni!

Határidő: 2012. február 15.

Nyeremény

  • A 11-14 éves korcsoportban a két legjobb pályamű szerzője értékes könyvjutalomban részesül. Az első öt legjobb pályamunkát beadó fiatal jutalma egy látogatás budapesti, űrtevékenységgel foglalkozó intézmény(ek)ben. Az érvényes pályamunkát beadó, a MANT Űrtábor életkori előírásainak megfelelő pályázók elnyerik a 2012-es MANT Űrtáborban való kedvezményes részvétel lehetőségét. (A MANT Űrtáborról információk a www.mant.hu/urtabor címen találhatóak.)
  • A 15-18 éves korcsoportban a legjobb pályaművet benyújtó 1 leány és 1 fiú térítésmentesen vehet részt a 2012-es MANT Űrtáborban.  Az első öt legjobb pályamunkát beadó fiatal jutalma egy látogatás budapesti, űrtevékenységgel foglalkozó intézmény(ek)ben. Az érvényes pályamunkát beadó, a MANT Űrtábor életkori előírásainak megfelelő pályázók elnyerik a 2012-es MANT Űrtáborban való kedvezményes részvétel lehetőségét. (A MANT Űrtáborról információk a www.mant.hu/urtabor címen találhatóak.)
  • A látássérült pályázók közül a legjobb pályaművet benyújtó két fiatal egy exkluzív látogatáson vehet részt egy budapesti, űrtevékenységgel foglalkozó intézményben. Ezt a lehetőséget a MANT a Huntsvilleben járt magyar kísérőkkel valamint az “Informatika a Látássérültekért” Alapítvánnyal közösen hirdeti meg. Az érvényes pályamunkát beadó összes látássérült pályázó elnyeri a MANT ifjúsági tagságát, az esedékes tagdíj összegét a 2012. évre elengedjük.

A fentiek csupán a tájékoztatást szolgálják, a pontos részleteket a pályázati felhívás tartalmazza.

Ugrás a részletekre és a beadásra

Részletek

A pályázati felhívás itt olvasható.
A pályázati felhívás letöltése PDF-formátumban.

A Tudáspróba kérdéseit november közepétől lehet letölteni.
Kérdések és válaszok a diákpályázattal kapcsolatban

Pályázatok feltöltése
1. lépés: regisztráció
A pályázatok beadásához először regisztrálni kell a rendszerbe.

A regisztráció során megadott adatokat bármikor tudod módosítani.

2. lépés: belépés
Be kell lépned a rendszerbe.

3. lépés: feltöltés
A pályamunkádat fel kell töltened a rendszerbe.

Itt tudod megtekinteni az általad már feltöltött pályamunkákat is.

A pályamunkákat bármikor fel lehet tölteni, akár több alkalommal, akár több példányban. A határidő pillanatában lévő legutolsó változatot tekintjük az elbírálni kívánt pályázatnak.

Forrás: http://mant.hu

Vélemény, hozzászólás?