Kutatók éjszakája a Klebelsberg Kultúrkúriában 2014. Szeptember 26.

 

Idei rendezvényünk elsősorban az információs technológia és az elektronikai eszközök területére fókuszál.

Az országos rendezvény pesthidegkúti helyszíne ötödik alkalommal várja azokat, akik érdeklődnek a tudomány iránt, de azokat is, akik csak szimplán szeretnének tartalmasan eltölteni egy péntek délutánt, estét. Idei rendezvényünk elsősorban az információs technológia és az elektronikai eszközök területére fókuszál, amellyel kapcsolatosan a fiatalok és az idősebbek is érdekes ismereteket és maradandó élményeket szerezhetnek.

 

A program:

 

15.30 Látványos kísérlet-bemutató

Fazekas Bence, a fiatal kutató, a Mobilis munkatársa mutat be látványos kísérleteket, amely során a 3D-techonlógia is előkerül.

 

16.30 IQ-akadályverseny gyerekeknek

Gyűjtsetek IQ-pontokat értékes nyereményekért! Akadályverseny tudományos feladatokkal a 8-16 éves korosztály számára. Párosával összeállva, az épület különböző pontjain felállított állomásokat tetszés szerinti sorrendben felkeresve, a mindenféle elektronikus eszközökhöz, a programozáshoz, és napjaink legújabb, legfejlettebb berendezéseihez és ezek kutatásához köthető játékos feladatok megoldásával növelhetitek az IQ-tokat.

Legyél Te a jövő kutatója, mutasd meg, hogy már most meg tudod hódítani a technika világát! Készíts játékosan mobiltelefon-alkalmazást, értsd meg mindennapi készülékeink működését, modellezd a legújabb technikai vívmányokat, és tekintsünk együtt a jövő lehetőségei közé! Hajts az értékes nyereményekért (fényképezőgépek, műszaki cikkek, zenelejátszók, könyvutalványok, stb.)! 

 

17.00 Kémiaverseny középiskolásoknak

Az online forduló után itt mérik össze erejüket azok a gimnazisták, akik jelentkeznek versenyünkre. A háromfős csapatok a helyszíni fordulóban döntik el az első helyek sorsát, kísérletek bemutatásával és más feladatok végrehajtásával. Az első helyezett csapat minden tagja androidos tabletet kap, míg a második helyezettek digitális fényképezőgépekkel gazdagodhatnak. A jelentkezés a kemiaverseny@szovetsegafiatalokert.eu címen lehetséges 2014. szeptember 8. éjfélig.

 

20.00 3D-s filmvetítés

Ingyenes mozi, a legmodernebb és leglátványosabb technika segítségével: ingyenes 3D-s filmvetítés! A mozi előtt néhány szóban bemutatjuk a technikát és az egész 3D-s filmforgatás működését, érdekességeit, lehetőségeit.

Folyamatosan:

Lehet-e belőled kutató? Karrier-tanácsadás pályaválasztás előtt álló fiatalok számára.

 

A belépés minden programra ingyenes!

 

További információk: www.kutatokejszakaja.hu

A műsor- és időpontváltozás jogát fenntartjuk!

Vélemény, hozzászólás?