Levendula Fesztivál Tihanyban 2011.06.24-25. – Családi programajánló

A Levendula Fesztivál igazi tihanyi program, hiszen a levendula Tihany egyik jelképe, nevezetessége. A levendula fontos és kiemelt szerepet játszott Tihany történetében.

Helyi hagyományokra épülő, táji kötődésű rendezvényünk a Levendula Fesztivál. A levendula fontos és kiemelt szerepet játszott Tihany történetében, mai napig jeles hagyományai vannak a levendula termesztésének és feldolgozásának. Ezeket a hagyományokat elevenítjük fel minden évben ezzel a fesztivállal.

Célunk a levendulával kapcsolatos ismeretterjesztés, természetesen szórakoztató formában, mely lehetőséget nyújt a helyi amatőr művészeti csoportok fellépésének is, ugyanakkor fontos szerepet játszik a rendezvényen a népművészei kirakodóvásár, kézműves játszóház, ahol elsősorban a levendula feldolgozásának különböző módjait ismerhetik meg a fiatalabbak és idősebbek, de nagy sikere van a szalmafonásnak, papírmerítésnek, agyagozásnak, kosárfonásnak is.

A Tihanyi Apátság környékén, a Csúcs-hegy oldalában található az Őslevendulás, amely június vége táján lila színbe borítja a tájat. Ekkor kerül megrendezésre a levendula ünnep, mely során a látogatók is arathatják ezt a páratlanul illatos virágot.

A Levendula Fesztivál programjai kellemes kikapcsolódást ígérnek a szépérzékű látogatóknak.

Ízelítő a programokból

Levendulás túrák vezetővel
Futóverseny
Népi kézműves vásár, rengeteg levendulás termékkel
Kiállítás
Kézműves foglalkozások, játszóház
Népzene, néptánc, koncertek, táncház
Gyerekműsorok

Bővebb információ: www.tihany.hu

Vélemény, hozzászólás?