Lezárult a 7. GYEREK ARC pályázat

Lezárult a 7. GYEREK ARC pályázat

Soha még ennyi pályázat nem érkezett! Lezárult a 7. GYEREK ARC pályázat.

Mutassátok meg rajzaitokon, ti mikor éreztétek magatokat egészségesnek, ragyogónak, felhőtlenül boldognak – a 7. Gyerek ARC és a főtámogató, Tesco e témában várta a 6-14 évesek alkotásait. Rekord számú pályamű bizonyítja, hogy a kérdésfelvetés igencsak megmozgatta a gyerekek fantáziáját.

BIOX, a kis űrlény földi gyerekek számára küldött felhívása adta az „Itt vagyok, ragyogok!” mottójú pályázati felhívás keretét.

BIOX, a Gyerek ARC kabalafigurája saját tapasztalata alapján rájött, hogy a friss levegőn átélt élmények, és a szabadban termett zöldségek, gyümölcsök fogyasztása mekkora szerepet játszik a jó közérzet megteremtésében. Az ARC és a Tesco örömmel nyugtázta, hogy az egészségtudatos életmód témája a gyerekeket is megmozgatja, hiszen az eddigiekhez képest idén volt a legmagasabb a beérkezett pályaművek száma. Ezúttal közel 1700 alkotásból választotta ki a zsűri azt a 83-at, amely látványos szabadtéri kiállításon kerül bemutatásra. Az óriásmolinóra nyomtatott mesés gyerekrajzokat a Millenáris Parkban tekintheti majd meg a nagyérdemű 2014. május 24-től június 29-ig a Tesco, a WING Zrt., az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és több más támogató jóvoltából. 

 

Az ARC a UNICEF Magyar Bizottsággal együtt kiemelten fontosnak tartja, hogy a gyerekek képviseljék magukat az őket érintő döntésekben. Ezért a zsűriben részt vett a Gyerek ARC idősebb korosztályának előző évi győztese, a 12 éves Takács Martin is.

„Rajzolni nagyon jó dolog! Jó időtöltés, és lerajzolni sokszor könnyebb a dolgokat, mint elmondani. Bár én a grafikát szeretem a legjobban a különböző műfajok közül, de idén az UNICEF „Gyerekszem” különdíjára olyan alkotásokat javasoltam, amelyek jól voltak megcsinálva képileg és az üzenetük is nagyon tetszett. Szerintem az nagyon fontos, hogy egy rajz kidolgozott legyen.” – mondta el nekünk Takács Martin.

 

Martin mellett, aki az UNICEF „Gyerekszem” különdíját is odaítélte, Barabás Zsófi (a „Mindenki tud rajzolni” egyik alkotója), Till Attila (médiaszereplő, a Tesco Tiniséf nagykövete), Tóth Andrej (grafikus, Kuzin Vizuális Műhely) valamint Bakos Gábor és Bolgár Eszter ARC csapat-tagok voltak jelen a zsűrizésen. 

 

„Szerintem a zsűrizés a legnehezebb munka a világon, főleg ha gyerekek alkotásait kell megítélnünk! Rengeteg olyan képet láttam, amit akár a szobám falára is kitennék, de eldönteni, hogy melyik a legjobb az szinte lehetetlen, hiszen én egy hezitáló alkat vagyok. Még szerencse hogy többen döntöttünk. Egyébként örülnék, ha a gyerekek nemcsak a pályázatokra rajzolnának, hanem csak úgy saját örömükből és minden nap. Jó lenne, ha a felnőttek is odafigyelnének ezekre a rajzokra, mert belőlük nagyon sokat megtudhatunk arról, hogy a gyerekek hogyan látják a világot.” – fűzte hozzá Till Attila.

„Nagy örömmel vettünk részt első alkalommal a Gyerek ARC zsűrizésen. Rengeteg izgalmas pályázat érkezett és ebből nehezen, bár de sikerült 83 munkát kiválasztani, melyen belül mindkét korcsoportban, van két „Mindenki tud rajzolni” különdíjas. Egy-egy olyan rajzot választottunk, amelyek formai világát és színhasználatát tekintve kitűntek a többi közül” – egészítette ki Barabás Zsófi, a „Mindenki tud rajzolni” c. könyv egyik szerzője.

A zsűri hosszas tanakodás után 83 pályaművet választott be a tárlatra, valamint a 6-9 éves és a 10-14 éves korcsoportokban kiválasztotta a helyezetteket. Az ARC hagyományaihoz híven, a megnyitón hirdeti ki a győztesek nevét.

A kiállításon a legtöbb pályaművel szereplő 3 iskola, értékes díjakat kap a Tesco jóvoltából, az 1. helyezett iskola 30 tanulója pedig a budapesti Millenáris Parkban megrendezendő Gyerek ARC kiállítás megnyitójára/díjátadójára utazhat az áruházlánc támogatásával.

„Rendkívül fontos, hogy az egészségre-nevelést már gyermekkorban elkezdjük. Az áruházainkban hetente három és félmillió ember vásárol, így felelősek vagyunk azért, hogy vásárlóinkkal és gyermekeikkel megismertessük az egészséges táplálkozás fontosságát. A rajzpályázat remek lehetőség arra, hogy játékos formában edukáljuk a gyerekeket. A rekord számú beadott pályamű is mutatja, hogy a gyerekek mennyire fogékonyak a témára. Nagyon örülünk annak, hogy egy ilyen színes program keretében ismét hozzájárulhatunk a gyerekek egészségtudatos életmódra neveléséhez.” – mondta el Hevesi Nóra, a Tesco Vállalati Kapcsolatok igazgatója.

A 7. Gyerek ARC kiállítás 2014. május 24. és június 29. között lesz megtekinthető a Millenáris Parkban.

 

További információkért látogasson el a www.arcmagazin.hu weboldalra vagy a www.facebook.com/ArcMagazin oldalakra!

 

Nincs hozzászólás

Mondd el a véleményed

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

#Kövess minket az Instagram oldalán is!