Lovas gyerekszoba tippek/ötletek

Lovarda vagy vurstli hangulat a gyerekszobában?

Tizenhét éves koromban ültem először lóra, azzal a szándékkal, hogy megtanulok lovagolni. Nem volt nehéz ebbe a sportba beleszeretni. Maga az istálló, mint közeg, a friss szalma, zab illata és a lovakkal kötött barátság, hamar lelkes rajongóvá tett. Szorgalmasan jártam minden órára és volt, amikor csak úgy kedvtelésből kijártam a lovardába. Fújhatott a szél, eshetett az eső Én ott voltam!

A lovak iránti szeretettem ma sem múlt el és minden alkalommal örülök, ha lovas témájú szobát kell terveznem, legyen az gyerekbútor, vagy falfestés. Örömmel látni, hogy a mai gyerekek is épp úgy lelkesednek ezért a sportért.

Egyszerű, modern szoba. Nyereg formájú szék, akadálypályát idéző ágy és egy ló sziluettje. Ezt a szobát bárki elkészítheti különösebb szaktudás nélkül. A lényeg, hogy tartsuk a derékszöget mindenhol, akkor baj nem lehet J . Nagy örömet lehet vele szerezni a gyerkőcünknek.

 

A szoba lakója igen komolyan veszi a versenyzést, ezt látni a díjak szép számából. Jó pofa ötlet maga a szoba ajtaját úgy megfesteni, mintha egy istálló box lenne.

 

 

Modern, vidéki hangulat a tini szobában. A falra festett kedvencek egy istálló belsejét idézik. Érezni a fal mellett felsorakoztatott szalmabálák illatát. Ezt a hangulatot erősíti a kovácsoltvas csillár, a pihenő pad formájú ágy. Az ágy kecsessége egy kis „paraszt” romantikát visz a szobába.

 

Egyértelmű, hogy falfestéssel lehet ezt a témát legkönnyebben megeleveníteni. A festett deszkázat és a szobába bekukucskáló lófej vicces és mélységet ad a helyiségnek. Azért lássunk most már bátrabb megoldásokat bútorzatra is.

 

 

Komplett beépített szekrény egy gyerekszobába. Mivel kicsi panellakásban lévő gyerekszobában kellett dolgozni, így a színek kombinációjánál is ügyeltünk arra, nehogy sötét legyen a szoba. No, meg Zsuzsika kedvenc színe a rózsaszín, ezért annak mindenképp meg kellett jelennie. Így döntöttünk a cseresznye-rózsaszín-krém színek mellett.

Fotó: gyerekszobabutor.hu

 

Kissé elrugaszkodtunk magától a lovassporttól, de még mindig a lovak a téma. Erről a babaszobáról elsőként a vurstli szó jut eszembe. Régi idők körhintáját eleveníti meg ez a gyönyörűen kivitelezett iker babaszoba. Színeiben uniszex. Játékos, színes és még is nyugalmat sugárzó babaszoba.

 

 

Ekhós szekér. Nekem ebben a szobában az amerikai telepesek, vagy épp a magyar irodalomból olyan jól ismert vándorszínészek élete elevenedik meg. Itt az első verzió a valószínűbb, mivel ezt a képet Amerikából hoztuk. A gyerekágy könnyen átalakítható búvóhellyé is.

 

Ez már egy westernesebb hangulatú tini szoba. A rönk ágy, a pad, a hordó formájú éjjeliszekrény, a western csizma alakú éjjeli lámpa és a falfestés nyomolvasó hőse mind-mind erre utalnak.

Végül nem maradhatnak el a lovas kiegészítők sem. Itt egy nagyon lányos, nagyon pink. Azonban a barna és kék színekkel igen mutatós darab.

 

Hű, ez egy nagyon szép darab, színeiben és mintájában is. A bőr betétek még különlegesebbé teszik. Ez egyaránt jól mutat fiú-, lány szobába, vagy akár a szülői hálóban is.

Fotók: Pinterest.com

Szöveg: Kovács Helén – www.pingalok.hu

Vélemény, hozzászólás?