Májusi filmvetítés a Puskin Kuckóban

2014. május 3., szombat  10.00 

Legkisebbek mozija: LOTTE ÉS A HOLDKŐ TITKA

színes, észt-lett animációs film, 2011

rendező: Janno Pőldma, Heiki Ernits • író: Janno Pőldma, Heiki Ernits, Andrus Kivirähk • szinkronhang: Molnár Ilona, Forgács Gábor, Bogdán Gergő

Egy éjszaka két különös szerzet lopózik be Barkácsfalvára, és átkutatják Klaus, az öreg vándorkutya kofferjét. Amikor Lotte tetten éri őket, elejtik a kofferből kivett követ, és eliszkolnak. Kiderül, hogy a kő bonyolult szerkezetet rejt. Lotte és Klaus felkerekedek, hogy megkeressék Klaus kirándulócimboráit, akiknél további két kő van. Útjuk során megismerkednek Voldemarral, az esőcseppgyűjtő disznóval, a háromfülű holdnyulakkal, a szerelmi bánatban szenvedő Paul macskával és más érdekes figurákkal.

 

2014. május 4., vasárnap  10.00

Nefelejcs Bábszínház   

Marék Veronika – Erdélyi Erika: KIPPKOPP A FŰBEN

A hó elolvadt, kisütött a nap, a virágok illatoznak: itt a tavasz! Kippkopp, a gesztenyegyerek felébred téli álmából és elindul felfedezni a tavaszi erdőt, mezőt. Játszótársat keres magának: találkozik tücsökkel, szarvasbogárral, hangyákkal, vakonddal és sok más állattal is. A mese végére megtudhatjuk ki lesz végül a barátja.

 

2014. május 10., szombat  10.00              

Legkisebbek mozija: PULYKALAND

színes, amerikai animációs film, 2013

rendező: Jimmy Hayward • író: Craig Mazin, David I. Stern, John J. Strauss

szinkronhang: Stohl András, Scnell Ádám, Nemes Takács Kata

Egy családi farm pulykái csendes, kukoricával teli életet élnek. Csak az ebédidőre és a napozásra van gondjuk a Gazda mellett, akiről meggyőződésük, hogy egy nap eljuttatja őket a Pulyka Mennyországba. Ott van viszont Reggie, a kiváló elméjű pulyka, aki a Gazda kritizálása és a földi pulykaélet iránti csekély érdeklődése miatt száműzötté válik.

Reggie élete örökre megváltozik, amikor az Amerikai Egyesült Államok elnöke váratlanul meglátogatja a farmot, és Felmentett Pulykává avatja. Ezzel pedig előkelő élet jár a Dávid-táborban, igény szerint tévével és sajtos pizzával. Reggie felmentettként megtalálja saját Pulyka Paradicsomát – a helyet, ahol övé a hatalom. Egészen addig, amíg megjelenik Jake a Pulyka Felszabadítási Front hajthatatlan alapítója és egyetlen tagja.

 

2014. május 11., vasárnap  10.00             

Legkisebbek mozija: MINDEN EGÉR SZERETI A SAJTOT

A szürke egerek csak liszteseknek hívják annak a fehér egércsaládnak a tagjait, akikkel a véletlen egy fedél alá kényszerítette őket. A fehér egerek viszont kizárólag úgy emlegetik a szürkéket: azok a mákosok. Csak Somát és Fruzsit, a két fiatalt nem érdekli, milyen színű a másik bundája. De mert minden egér fél a macskától és egyformán szereti a sajtot, végül mégiscsak megbékélnek egymással.

2014. május 17., szombat  10.00              

Legkisebbek mozija: ROZSDALOVAG

színes, német animációs film, 2013

rendező: Nina Wels, Hubert Weiland, Thomas Bodenstein író: Mark Slater, Gabriele Walther, Jörg Hilbert,

Felix Janosa • szinkronhang: Magyar Bálint, Andrádi Zsanett, Csuha Lajos, Seder Gábor

Páncélvár lakója a mindig vidám Rozsdalovag. Amikor azonban egy gonosz betolakodó elfoglalja a király trónját, neki és barátainak el kell hagyniuk otthonukat. A kicsit ügyefogyott, szedett-vedettnek tűnő társaság nem adja fel a harcot, eltökélt szándékuk, hogy megszabadítják a várat az új uralkodótól. De mire megy az ember, ha a teste ócskavasból és újrahasznosított háztartási eszközökből van összerakva?

2014. május 18., vasárnap  10.00             

Nefelejcs Bábszínház   

Marék Veronika – Erdélyi Erika: KIPPKOPP ÉS A TAVASZI HÓNAPOK

Végre itt a tavasz. Minden tavaszi hónaphoz más-más mese tartozik, ahogy Kippkopp és Tipptopp látja a hó és a jég olvadását, a virágok nyílását, a természet ébredésének apró kis jeleit. A hónapok váltakozása már a kisgyerekeknek is hamar feltűnik, Kippkopp pedig csupa jó ötletet ad, hogyan tölthetjük el az időt és hogyan fedezhetjük fel a tavasz nyújtotta szépségeket.

 

2014. május 24., szombat  10.00, 12.00 

Gryllus Vilmos

BICIKLIZŐS DALOK

Egy szép nyári reggelen biciklizni in­dultunk, én és a 2 éves kislányom. Én a nyeregben, ő a rúdon, a kis gyerekülésben. Ahogy mentünk, ő egyszer csak hátranézett, és azt mondta: – Papa, énekelj!

És én énekeltem, ahogy épp az

e-szembe jutott:

„Bicikli, bicikli, de gurul a bicikli…”

Így kezdődött, s idővel összegyűlt egy lemeznyi dal, egy egész napos családi biciklis kirándulás története. Mert amit közös biciklizéseink közben láttunk-találtunk-csináltunk, arról később mind dal született. Arról, hogy milyen a mezőn a pitypang, hogyan vadászik a vércse, mire jó a napraforgó, és hova megy a traktor. Kik (azaz mik) laknak egy erdei pocsolyában, vagy egy kidőlt fában. Milyen az édes szeder, és milyen a csípős csalán. Utunkat állta egy sorompó, eláztatott minket egy nyári zápor, énekelt nekünk a sárgarigó és a fülemüle.

Erre a kirándulásra hívok most mindenkit. Tartsatok velünk!

Előadó: Gryllus Vilmos

 

2014. május 25., vasárnap  10.00

Nefelejcs Bábszínház   

Marék Veronika – Erdélyi Erika: KIPPKOPP ÉS A NYÁRI HÓNAPOK

Kippkopp és Tipptopp nyári vidám történetei. Megtudjuk, hogyan tölti Kippkopp és Tipptopp a nyarat, milyen kalandokba keverednek pipacsszedés közben, hogyan készítenek virágkalapot.

 

2014. május 31., szombat  10.00              

Legkisebbek mozija      

RIÓ 2.

színes, amerikai animációs film, 2014

rendező: Carlos Saldanha

író: Carlos Saldanha, Don Rhymer

Azúr, Csili és három porontyuk búcsút mondanak városbeli kényelmes életüknek egy fergeteges amazonasi kaland kedvéért.

Vélemény, hozzászólás?