Márciusi gyerek- és családi programok a Műcsarnokban

2015. március 7., szombat 10.30-tól 13 óráig

Habkarton-építészet gyerekeknek

Újrahasznosított, 6 cm x 9 cm-re vágott habkarton lapokból, gombostű segítségével szabadon építkezünk. Az egyéb méretű, az építkezés során felmerülő elemeket a helyszínen leszabjuk, ajtókat, ablakokat, nyolcszögletes kerekeket vágunk. Az elkészült modellekbe kis tükröket helyezünk el, melyeket lézerfénnyel megvilágítunk. Így vizsgáljuk meg és beszélgetünk a fényről, a megvilágítás fontosságáról, a beesési és visszaverődési szögekről, a belső és külső terekről.

A foglalkozást Ocztos István képzőművész, építész vezeti.

 

2015. március 8., vasárnap 10.30-tól 13 óráig

Az ezerszínű palota

A fények városában létezik egy ezerszínű palota. Ennek a palotának a szivárványos termeiben élnek a varázslatos fény-lények. Ha kíváncsi vagy rájuk, gyere és ismerkedj meg velük, utána pedig kipróbálhatod, hogy a fények palotájában hogyan tudsz te is fénnyé válni, mikor lerajzolod magad. Ha ügyes vagy, saját fénypalotádat is elkészítheted, amit utána hazavihetsz magaddal.

A foglalkozást Kemény Zsuzsanna képzőművész vezeti.

 

2015. március 14., szombat 10.30-tól 13 óráig

Fényüzenet

Egy távoli bolygóról fényüzenet érkezik, nem tudjuk, pontosan honnan, milyen messziről. A foglalkozáson megpróbáljuk elképzelni és agyagból megmintázni a planétát, ahonnan segítséget kértek a lakói ‒ vajon hogy és miben tudnánk segítségükre lenni? Erről szól majd a szombati mesénk, távoli és közeli bolygókról, külső és belső fényekről, no meg a segítségről.

A foglalkozást Schopp Ildikó művészetpedagógus vezeti.

 

2015. március 21., szombat 10.30-tól 13 óráig

Szimulákrum világ lakói

Kik, mik élnek ebben a világban: talán tünékeny tündék, csintalan koboldok? Papírkivágásokkal és természetesen fénnyel járunk majd a valóság és illúzió határán a helyben megszülető mesékben.

A foglalkozást Schopp Ildikó művészetpedagógus vezeti.

 

2015. március 22., vasárnap 10.30-tól 13 óráig

Térben forgó – Fordulatos történetek a Fénycsarnokban

A családi vasárnap keretében a Fénycsarnokban kisebbek és nagyobbak belefelejtkezhetnek a fényművekbe. Kedvcsináló a szemlélődő és interaktív művekkel való találkozásokhoz. Fényutak és fényformák. Tükörhelyzetek és együttmozgások szemünk fényeivel. Mozdulatok a fény hangjaira. Szögletes és egybeolvadó mozgások. Mozgó fények, mozgó árnyak, fényélmények, árnyjátékok. Kiszámítható és váratlan alakzatok. Egy délelőtt, amely fényt visz a borongós napba is.

A foglalkozást Bán Ildikó táncpedagógus vezeti.

 

2015. március 28., szombat 10.30-tól 13 óráig

Színváltás

Öveket becsatolni, ma képzeletben alámerülünk, a föld középpontja felé indulunk. Fehér makettet készítünk utazásunkról, majd meséinket színes fóliákkal fogjuk illusztrálni, így a színek és a fény hozzáadásával tünékennyé módosítjuk „konkrét” történeteinket.

A foglalkozást Schopp Ildikó művészetpedagógus vezeti.

 

2015. március 29., vasárnap 10.30-tól 13 óráig

Fényjáték

Kontraszt-, fény-, színjátékok. Játékos, mozgásos helyzetek, történetek. Mese a fényről.

Színek találkozása. Csáji Attila képei gyerekszemmel.

A foglalkozást Uhrin Csaba drámapedagógus vezeti.

 

A családi programon belépőjegy megvásárlásával lehet részt venni. Hétéves kor alatti gyerekeknek, valamint fogyatékkal élő látogatóknak és kísérőiknek nem kell jegyet váltani.

Vélemény, hozzászólás?