Mese a tisztességről – gyerekeknek mesélt Béres Alexandra a Telenor „Átláccó” Labirintusnál

Mese a tisztességről – gyerekeknek mesélt Béres Alexandra a Telenor „Átláccó” Labirintusnál

Mese a tisztességről – gyerekeknek mesélt Béres Alexandra
a Telenor „Átláccó” Labirintusnál

December 7-ig minden délután meseolvasással várják a gyerekeket a Telenor „Átláccó” Labirintusánál az Aréna Plázában. Vasárnap Béres Alexandra, fitneszvilágbajnok mesélt a legkisebbeknek.

November 30-án nyitotta meg a kapuit a Telenor „Átláccó” Labirintusa a budapesti Aréna Plázában, ahol az interaktív útvesztő játékos feladatai mellett minden korosztályt színes programokkal várnak. A legkisebbeknek délutánonként meseolvasást tartanak, és a mesélők között vasárnap egy ismert arc is feltűnt: Béres Alexandra fitneszvilágbajnok olvasta fel a magyar meseirodalom néhány történetét a kicsiknek.

„Édesanyaként én is tapasztaltam, hogy a gyerekek mennyire fogékonyak a mesékre, egy-egy történet valósággal lebilincseli őket. Képesek teljesen beleélni magukat abba, amit hallanak, és később utánozni azokat a mintákat, amik a történeteken keresztül eljutnak hozzájuk. Ezért is vállaltam szívesen, hogy eljövök mesét olvasni a Telenor „Átláccó” Labirintushoz, mert nagyon tetszett a kezdeményezés, hogy a tisztességről, a becsületességről szóló mesék segítségével egy fontos üzenetet a gyerekek nyelvére is lefordítunk,” – mondta Béres Alexandra, aki egy hároméves kislány édesanyja.

A Telenor „Átláccó” Labirintusában a látogatók a mobiltechnológia segítségével játékos módon ismerkedhetnek meg a korrupció elleni üzdelemmel, és próbára tehetik magukat, hogy miként döntenének bizonyos helyzetekben. A mobilszolgáltató és a Transparency International Magyarország együttműködésében megvalósult programon a legkisebbeket rajzversennyel is várják, míg a nagyobbakat kihelyezett társadalomismeret órára hívják, melynek keretében a Transparency International önkénteseivel lehet beszélgetni a jó és rossz döntésekről, a korrupciós veszélyek felismeréséről. A Labirintus látogatói között nem Béres Alexandra volt az egyetlen népszerű személyiség. A múlt heti megnyitón elsőként az RTL Klub műsorvezetője, Ördög Nóra tette magát próbára az útvesztőben.

A Telenor „Átláccó” Labirintusa december 7-ig minden nap déltől este 8-ig várja a látogatókat. A Labirintus melletti gyereksarokban hétköznaponként délután fél 5-től egy órán át olvasnak magyar népmeséket a legkisebbeknek a mobilszolgáltató önkéntes munkatársai.

A Telenor és a Transparency International Magyarország idén nyáron kötött együttműködési magállapodást. A mobilszolgáltató a magas színvonalú szolgáltatások biztosítása mellett fontosnak tartja, hogy a tisztesség, integritás, etikus működés kultúráját is hirdesse. Az együttműködés keretében került sor most a látványos, figyelemfelkeltő akcióra, mely megelőzi a Transparency International által december 7-én, a korrupcióellenes világnapon megrendezett Átláccó Fesztivált.

Az Átláccó Labirintusról további információ olvasható a Telenor Facebook oldalán: https://www.facebook.com/events/560928627257442/  

A december 7-i Átláccó Fesztivál programja itt található: https://www.facebook.com/events/105788522916468/

Nincs hozzászólás

Mondd el a véleményed

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

#Kövess minket az Instagram oldalán is!