Mozdony Matiné és Mátrai nap május 14-én a Vasúttörténeti Parkban

 

2011. május 14. – Mozdony Matiné és Mátrai nap

Gyorsvonati gőzmozdonyok és a Mátra Turisztikai Régió bemutatkozása


Május 14-én, szombaton, a Mozdony Matiné következő állomásán ismét bepillanthatunk egy kis múlt-idézésre a közkedvelt Vasúttörténeti Parkba.
Ezúttal a gyorsvonati gőzmozdonyok koráig megyünk vissza az múltba. A rendezvényhez rendhagyó módon csatlakozott a Mátra Jövője Turisztikai Egyesület is, amely Magyarország egyik legszebb régióját, a Mátrát és annak specialitásait mutatja be.


Mátra fehéren-feketén. Sakktáblán a Mátra, mézeskalácsból a templomok, várak, múzeumok. Mindehhez sakkfeladvány is társul – fehéren-feketén! A Mátrát játékos formában ismertetjük meg a vendégekkel, gyerekeknek szörptúra, felnőtteknek fröccstúra indul a park területén, ahol a Mátra nevezetességeit kell megkeresni, feladatokat megoldani. A gasztronómia kedvelőit Magos Zoltán szakácsmester, a Mátra hírnöke kalauzolja el a mátrai borok és a gasztronómia rejtelmeibe. Apró, hangulatos mátrai falvak hozzák el értékeiket.


A Vasúttörténeti Parkban az időutazás a gőzmozdonyokkal és a 100 éves fűtőház történetével folytatódik.
A régi mozdonyokat kedvelők ezúttal is felszállhatnak a múlt kedves emlékeire, megcsodálva az elfeledett hőskorszak remekműveit.


A gyermekek kipróbálhatják magukat a Vasúttörténeti Park sajátos interaktív programjain: a hajtányozásban, gőzmozdonyvezetésben, fordulhatnak a fordító-korongon, vagy utazhatnak egy kört a 850 méter hosszan robogó kerti vasúton.


A sok színes programból természetesen a gőzmozdonyok parádéja a fordítókorongon sem hiányozhat.
Az időjárás sem befolyásolhatja a rendezvényt, mert a 3000 m2-es Orient csarnokba minden programelem

Cím: Vasúttörténeti Park 1142 Budapest, Tatai út 95. 

Belépőjegy árak:

Felnőtt:1.400 Ft/fő

Gyermek: 800 Ft/fő

Nyugdíjas/Vasutas: 800 Ft/fő

Családi: 3.000 Ft/család (2 felnőtt + 2 gyermek)

GYERÜNK A PARKBA BE!

(Forrás: www.mavnosztalgia.hu/hu/menu/52/esemeny/460)

Vélemény, hozzászólás?