Múzeumok Őszi Fesztiválja – Műcsarnok – 2013. októberi családi programok

Múzeumok Őszi Fesztiválja – Műcsarnok – 2013. októberi családi programok

A hősök labirintusa – 2013. október 6. (vasárnap) 11 órától

Tematika: Alkossunk együtt! – A Nagy Rajzolás

A Műcsarnok elé érkező gyermekek, szülők és nagyszülők az egész teret betöltő közös krétarajzoláson vehetnek részt.  A jövő hősei lesznek az egész Hősök terét betöltő közös labirintusrajz központi figurái az október 6-án 11 órakor kezdődő idei Nagy Rajzoláson.

Kvízkaland a Műcsarnok körül

október 6., 13., 20. (vasárnap) 10-11 óráig

Tematika: Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk és fedezd fel! Kulturális tereink másként

A Kvízkaland október 6-án és 20-án családokkal, 13-án pedig az idősebb korosztállyal járja körbe a Műcsarnok épületét. A KvízKaland városfelfedező kalandozásain valós és elképzelt történetekbe csöppenünk, és ezeken keresztül fejtjük meg az épületek, a szobrok, a város titkos üzeneteit. Az őszi fesztivál idejére meghirdetett sétán a Műcsarnok párkányán végighullámzó fríz és az oldalfali pilaszterek és tábladekorációk válnak egy olyan játék főszereplőivé, amelyből kiderül, hogy mi teremt harmóniát a burjánzó növények és groteszk alakok sokaságában. Közben történelmi hősökkel is megismerkedünk, akik kézen fognak bennünket és a múltból átvezetnek a jövő hőseihez, akiket már nekünk kell megalkotnunk.

Értel-MEZŐ

október 4., 18. (péntek) 16- 18 óráig

Tematika: 16+ múzeumi találkozások – Diákok buli előtt

A péntek délutáni alkalmakkal lehetőséget teremtünk a kortárs művészet iránt érdeklődő, nyitott fiatalok számára az együttgondolkodásra. A művészettörténeti alapozás mellett, múzeumpedagógiai módszerek segítségével, s a kapcsolódó szakemberek (kurátor, művészettörténészek, kiállítóművészek) bevonásával alkotjuk meg az aktuális kiállítás értelmezési kereteit.  A kiállítótérben történő foglalkozás során a fiatalok olyan kép-olvasási technikákat sajátíthatnak el, amelyekkel képesek lesznek otthonosan mozogni vizuális világunkban.

október 4-én Eli Cortiñas: Félmeztelenül című kiállításáról- Rózsás Lívia kurátorral

október 18-án Mátrai Erik: Táj című kiállításáról- Boros Lili kurátorral és Mátrai Erik képzőművésszel

Kívánságműsor

október 11. (péntek) 17-20 óráig

Tematika: Tanárok Éjszakája

Október 11-én 17 órától pedagógusok, képzőművészek, szülők, nagyszülők, gyerekek és múzeumi szakemberek beszélgethetnek és vitatkozhatnak a múzeumpedagógia szerepéről, helyéről, helyzetéről, céljáról és lehetőségeiről. A résztvevők megismerhetik és véleményezhetik a családoknak és iskoláknak meghirdetett programjainkat. Ötleteket adunk a kortárs képzőművészet befogadását segítő múzeumpedagógiai foglalkozások témáira, technikáira, módszereire, jellegére és alkalmazására, figyelembe véve a múzeumok, az iskolák, a családok, de mindenekelőtt a gyerekek szempontjait. Mindemellett javaslatokat teszünk arra is, miként épülhetne be az iskolai tanmenetbe a kortárs képzőművészet, hogyan egészíthetné ki a tananyagot, segítve ezzel a pedagógusokat a kortárs művészet oktatásában.

A művészet édes levében…

Október 2., 9., 16., 23. (szerda) 12-13 óráig

Tematika: Múzeumok délidőben – kultúrmorzsa, kultúr-korty, kulturális terefere

A Műcsarnok Klub e napokon különleges ebéddel várja a Hősök tere környékén dolgozókat. Szerdai menüét a kiállítótérben található egy–egy műtárgyból kiindulva alakítja ki. S míg elsőként a vizuális élményből táplálkozó ételt fogyaszthatják el a vendégek, az asszociációt elindító alkotást is megkereshetik az ideérkezők. A művek és az ételek közötti értelmezési kapcsolatok munkatársaink segítségével válnak érthetővé.

Nincs hozzászólás

Mondd el a véleményed

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

#Kövess minket az Instagram oldalán is!