Novemberi műsorok a Puskin Kuckóban

LEGKISEBBEK MOZIJA: MI ÚJSÁG A FUTRINKA UTCÁBAN?

november 2., szombat 10.00
színes, magyar bábfilm, 1979
rendező: Szabó Attila • író: Bálint Ágnes • szereplők: Havas Gertrúd, Szölősi Irén, Meixler Ildikó, Csepeli Péter
Mivel tölti napjait Cicamica, Morzsa kutya és a többiek? Ezt tudhatjuk meg a Magyar Televízió hőskorának egyik legsikeresebb bábfilm-sorozatából, melyen nemzedékek – mai szülők – nőttek fel… 

NEFELEJCS BÁBSZÍNHÁZ:
Marék Veronika – Erdélyi Erika: KIPPKOPP ÉS A KIPIKOPIK
november 3., vasárnap 10.00

A kedves mese Marék Veronika "Kippkopp gyerekei" és "Kippkopp hol vagy" mesekönyvei alapján készült.
"Egy öreg fa gyökerei között lakott Kippkopp, a gesztenyefiú és Tipptopp, a gesztenyelány.
– Úgy szeretem ezt a kuckót! – szólt Kippkopp egy napon.
– Szép, szép… – sóhajtott Tipptopp – csak hiányzik belőle valami.
– Ugyan mi? Hát… egy gyerek.
– Ezen könnyen segíthetünk! – kiáltotta Kippkopp. – Azt hiszem, éppen megérett a vadgesztenye! Odasiettek a gesztenyefához, de csalódottan látták, hogy a fa alatt csak néhány tüskés, zöld gömböcske hever…" – kezdődik a mese.

 

LEGKISEBBEK MOZIJA: POM POM MESÉI
november 9., szombat 10.00

színes, magyar rajzfilm sorozat, 1980
rendező: Dargay Attila • író: Csukás István • szereplők: Petrik József, Kútvölgyi Erzsébet, Kovács Klára, Csákányi László
Hogy kicsoda Pom Pom? Többféle alakban láthatjátok: lehet paróka, szobafestő pemzli, egyujjas kifordított bundakesztyű vagy papucs orrán pamutbojt. Csodálatos történeteket mesél Nektek és Picurnak mindenféle izgalmas figuráról.

INNOVATIVE ARTIST MANAGEMENT : NYUGHATATLAN MICÓ – A VILÁG ÖSSZES KINCSE
november 10., vasárnap 10.00

Sárik Péter jazz-zongoraművész, zeneszerző és Bátky András meseíró ötlete alapján, Rofusz Kinga illusztrációival jelent meg tavaly novemberben a Csimota Kiadó gondozásában A világ összes kincse című mesejáték könyv és CD formájában, amelyet Takács Vera alkalmazott színpadra.
A történetben Nyughatatlan Micó igazi mesei környezetben él az Üveghegy tetején. Micó, nevéhez méltóan nem bír nyugton várni, és kinyitja azt a ládát, amiről úgy gondolja, hogy a papája kincseit rejti. A hirtelen támadt zűrzavarban a kislány azt hiszi, elszöktek a kincsek. Rézcsőrű madárral a kincsek nyomába ered, és csak Föld körüli utazása után hazatérve döbben rá, érti csak meg, hogy papájának mi is jelenti a világ összes kincsét.
Mesél: Bercsényi Péter • Énekel: Vörös Niki • Zenél: Sárik Péter, Ávéd János, Frey György, Badics Márk • Zeneszerzők: Sárik Péter, Födő Sándor „Fodo”, Szirtes Edina Mókus • Bábok: Fekete Dóra

LEGKISEBBEK MOZIJA: VÍZIPÓK-CSODAPÓK
november 16., szombat 10.00

színes, magyar rajzfilm sorozat, 1982
rendező: Szombati Csaba, Szabó Szabolcs, Haui József szereplők: Pathó István, Harkányi Endre
Vízipók barátunk földi pók társaitól eltérően nem a sarokban vagy a fákon szövögeti hálóját, hanem a vízben lubickol. Csodálkozik is ezen barátja, a kicsit morgós, folyton hitetlenkedő Keresztespók.

NEFELEJCS BÁBSZÍNHÁZ: A TÜCSÖK ÉS A HANGYA
november 17., vasárnap 10.00

Mese a szorgalmas hangyáról, és a tücsökről, aki egész nyáron csak muzsikált, és nem gondolt a télre…

LEGKISEBBEK MOZIJA: A NAGY HO-HO-HORGÁSZ
november 23., szombat 10.00

színes, magyar rajzfilm sorozat, 1982
rendező: Dargay Attila, Füzesi Zsuzsa, Sajdik Ferenc, Csukás István • író: Csukás István • szereplők: Balázs Péter, Mikó István
Nyáron a hőségben nincs is jobb, mint a hűs víz partján üldögélni. Horgászszenvedélyének hódol főhősünk is, aki folyamatosan sok-sok kalandba csöppen. De a szenvedély azért szenvedély, hogy minden akadályt legyőzzön.
 

 

ZSURZS KATALIN: NYUSZI ÜL A HÓBAN
november 24., vasárnap 10.00

A történet szerint Zsurzs Kati, aki vendégül látja a gyerekeket, el¬hívta egyik ismerősét is, Ifjabb Nagyrépási Orrángató Ugrancsot, akinek ma lenne a szülinapja, de a buta nyúl tönkreteszi a neki készített ajándékot, egy gyönyörű kalendáriumot. Így annak lapjai összekeveredtek, ráadásul Ugrancs még össze is firkálta azokat, mondván, hogy minden nap az ő névnapja, és különben is mindig Húsvét van, bármit is ünnepelünk. A gyerekek segítségével meg¬próbáljuk rendbe szedni a naptár lapjait, és közben elmagyarázzuk a nyuszinak, hogy mi emberek mit és hogyan ünneplünk.
Szereplő: Zsurzs Katalin, Janklovics Péter • Zene: Walla Ervin

LEGKISEBBEK MOZIJA: SEBAJ TÓBIÁS
november 30., szombat 10.00

színes, magyar animációs sorozat, 1983
rendező: Cakó Ferenc • forgatókönyvíró: Csukás István szereplő: Szombathy Gyula
Tóbiás egy kedves, szeretnivaló figura, aki mindig saját magát keveri bele a legfurcsább helyzetekbe, de közben sosem veszti el vidámságát és jókedvét, mert testének alakját bármikor és bármilyen szituációban képes megváltoztatni.

Vélemény, hozzászólás?