Októberi gyermek- és családi programok a Marczibányi téri Művelődési Központban

OKTÓBER 5. SZOMBAT, 17.00

HEDRY MÁRIA: TÜNDÉR MÍRA – mesejáték

a Veszprémi Petőfi Színház előadása

 „Tündér Míra klasszikus mesejáték, Holnemvolt ország királyával, Tündér Rózsa királynéval, udvari bolonddal, gonosz varázslóval, halászlegénnyel, kígyóval, varanggyal. Érzékelhetjük ebben a történetben, az ember hogyan fosztja ki anyagi haszonért a természetet. Látjuk, hogy az önzés, kapzsiság, miként fenyegeti az élővilágot. Ám, mint a mesékben, van megoldás és jóra fordul az igazak sorsa. A történet tanulsága szerint mindez a valóságban is lehetséges, ha időben felhívjuk a gyermekek figyelmét, a maguk életkorának megfelelően környezetünk megóvásának, illetve a feltétel nélküli hűség, az önfeláldozás, a bátorság és a valódi értékrend fontosságára.” (Hedry Mária)

Az előadás időtartama 120 perc egy szünettel.

Az előadást 5 éven felülieknek ajánljuk.

Főszereplők: GÁSPÁR KATA és BARANYI PÉTER

Rendező: JUHÁSZ RÓZA

Belépő: 1200 Ft, gyerekeknek 14 éves korig 800 Ft.

 

OKTÓBER 8. KEDD 9.00, 10.00 ÉS 11.00

KALÁKA KICSIKNEK

A legkisebbeknek szóló Kaláka koncertekre azokat a 1,5-4 éves gyermekeket várjuk szüleikkel, akiknek a mamájuk és a papájuk egykoron a mi dalainkon nőtt fel.

Becze Gábor, Gryllus Dániel, Radványi Balázs

Gyermekkorunk legkedvesebb zenekarai szinte észrevétlenül válnak saját gyermekeink kedvenceivé. A Fakatonát, a Pelikánt és a Bőrönd Ödönt talán még anyukánkkal énekeltük, és még ma is kívülről tudjuk, de egy ideje már a gyermekeink dúdolják…

Ültetett nézőtér és hangosítás nélküli, közvetlen hangvételű örömmuzsikálásra invitáljuk őket egy kicsi, barátságos zeneszobába. Ebben a szeretetteljes légkörben ismerkedhetnek meg sok akusztikus hangszerrel és találkozhatnak – talán először – a zene csodálatos világával.

A kb. 35-40 perces bababarát műsort követően búcsúzóul minden gyermeket egy Kaláka Válogatás CD-vel ajándékozunk meg, melyet örömmel dedikálunk számukra.

Belépő: 1800 Ft

Az előadáson a nézőszám korlátozott, ezért kérjük, hogy időben vásárolják meg a jegyüket!

 

MOTOLLA JÁTSZÓHÁZ

„Pergő-forgó motolla, fuss ördög a pokolba,

hozd ide a gyerekeket, csináljanak kerekeket!”

SZOMBATI NAPOKON 10.30-12.00

október 5. Bábok- termésből, papírból

október 12. Fessünk! – madzaggal, tenyérrel, ecsettel, szivaccsal

október 19. Használd újból! – konzervdoboz figurák, tartók készítése

október 26. Lámpások, tökfigurák készítése különféle technikákkal  

Kézműves délelőttre várjuk a kisgyerekes családokat, ahol az ebédig a kicsik és szüleik (Anya, Apa és Nagyi is) együtt alkothatnak. A kisgyerekek képességeihez igazodva játékos formában könnyen elkészíthető tárgyakat alkotunk. A korosztály számára ajánlott mesék, versek, mondókák is színesítik játszóházunkat. A legkisebbeket játszószőnyeggel és diavetítéssel várjuk.

Belépő: 500 Ft/fő, családi jegy 4 főtől: 400 Ft/fő

 

KŐKETÁNC GYERMEKTÁNCHÁZ

Zene – tánc – ének – játék – kézművesség – mese – ünnep

Minden vasárnap 10.00-12.00 1-7 éves korig

Moldvai és gyimesi népzenével, sok-sok játékkal, mondókával, kézműves foglalkozással, régi és új ünnepekkel várjuk a nagyérdemű aprónépet.

Október 6. Almabál                                         

Október 13.Szüreti táncház                           

Október 20.Pásztorünnep, Vendel-nap      

Október 27.Dióverő mulatság 

Házigazda: Sándor Ildikó. Tánc: Halmos Kata, Prekler Kata, Gundyné Szerényi Andrea. Muzsika: Kerényi Róbert (furulya), Horváth Gyula (koboz), Nyíri László (hegedű), Vellner Balázs (dob). Kézművesség: Bálint Ágnes, Huszti Kinga

Belépő: 600 Ft/fő; családi jegy (4 főtől): 500 Ft/fő

Vélemény, hozzászólás?