Pinokkió gyerekelőadás, Kaláka-koncert és egész napos programok 2017. Június 11.

Vakációváró fesztivál a Városmajorban

Pinokkió gyerekelőadás, Kaláka-koncert és egész napos programok

Június 11-én, egész napos családi programmal indul el a 12 héten át tartó gyerekszínházi sorozat a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Matinéelőadás, bohócműsor, ugrálóvár, bűvész-show és varázslóiskola, kézműves sarok, délután Kaláka-koncert, számos meglepetés és akció várja az egész családot. Nyissunk együtt a nyárra! 

A Városmajori Szabadtéri Színpad Vakációváró vasárnapján a legkisebbektől az idősebbekig várják az érdeklődőket, akik a reggel 10 órától kezdődő egész napos családi programokon, gyerekszínházi matinén és Kaláka-koncerten keresztül ízelítőt kaphatnak a színpad elkövetkezendő három hónapon át tartó színes programkínálatából. A szórakozás mellett nyereményjátékok, akciók és ajándékok sokasága csábítja arra a résztvevőket, hogy a nyári fülledtségben is visszatérő vendégei legyenek a Városmajor hűs fái alatt meghúzódó színpad pezsgő életének.

Délelőtt a Pinokkió című táncos mesejátékra, délután pedig a gyermekek és a felnőttek nagy közös kedvencének, a Kaláka zenekar koncertjére várják kicsiket és nagyokat. Az egész napos családi program keretében interaktív foglalkozások, bűvész-show és varázslóiskola, bohócműsor, légvár, vidám zenés talpalávaló, arcfestés, lufik, kézműves foglalkozás és más elmaradhatatlan vásári mulatságok gondoskodnak az önfeledt szórakozásról.

A Vakációváró fesztivál programja:

10.30-tól a Turay Ida Színház Pinokkió című táncos mesejátéka kalauzolja el a kicsiket a füllentős fabáb kalandjaiba. Az örökbecsű, mindenki által ismert mese egy merőben új táncos előadásban kerül színpadra, melynek során együtt csavaroghatunk a kis „fafejű” bábbal, hogy a tanulságos utazás során megismerjük az igazmondás, a becsület és főként a szeretet fontosságát. A gyerekek a szereplőkkel együtt repülhetnek el a napfényes Itáliába, és bekukkanthatnak Dzsepettó műhelyébe, hogy mi is készül ott…

Jegyköteles program!

11.30 – 15.00 – kézműves-foglalkozás, arcfestés, Peppino bohóc interaktív gyerekműsora

12.30 – Bűvészshow

Színes, humoros és látványos mutatványok váltják egymást Kiss Balázs bűvész – a 2016-os országos bűvészbajnokság 1. helyezettjének – műsorában, melynek a gyerekek nem pusztán szemlélői, hanem aktív résztvevői is lehetnek.

13.30 – Varázslóiskola Kiss Balázs bűvésszel

Kisebb és nagyobb gyerekek egyaránt egyszerűbb mutatványokat tanulhatnak a háztartásban fellelhető eszközökkel, amivel könnyen elvarázsolhatják társaikat, szüleiket, nagyszüleiket, és igazán nagy varázslókká válhatnak!

15.00 – Kaláka gyerekkoncert

Immár közel 50 éve a gyerekek és a felnőttek nagy közös kedvence a Kaláka zenekar, akiknek tolmácsolásában váltak még népszerűbbé minden korosztály körében a legszebb magyar és külföldi versek. A Kaláka-koncerteken a gyerekek nemcsak hallgatói, hanem résztvevői is az előadásnak. Mivel a muzsikusok mind a Kodály Zoltán koncepciója szerint tanító, híres Lórántffy zenei általános iskolába jártak, e zenei nevelés igazolói és tudatos használói.

A Kaláka muzsikusai bemutatják érdekes hangszereiket is, lehet együtt énekelni, együtt szajkó módra verset mondani és még közösen muzsikálni is és persze felcsendülnek a kedvenc dalok, amelyeket több generáció dúdol együtt. Az előadást óvodásoknak, kisiskolásoknak ajánljuk.

Jegyköteles program!

További információk: www.szabadter.hu/gyerekeloadas

 

Vélemény, hozzászólás?