Színházi előadások a MU Színházban 2014. Április 17. és Április 27.

Gyermekprogramok – 2014. április

 

Április 17. 15 óra BÁBSZÍNHÁZ

csütörtök

Jegyár egységesen: 1000 Ft

MárkusZínház: Az égig érő fa

Benedek Elek nyomán

 

Ajánlott: 4 éves kortól

Előadás hossza: 45 perc

Az öreg király egyetlen leányát hirtelen forgószél ragadja el. Az egész birodalmat nyeri el, aki visszahozza és még a kezivel is számolhat, de számtalan herceg, lovag veszik oda a feladatban. Jánoska az egyetlen, aki a háromfejű sárkányt legyőzve hazaviheti Gyöngyvirág királykisasszonyt.

A király boldog, halni sincs már kedve, hisz minden jó véget ér.

Játsszák: Vajda Zsuzsanna, Pilári Lili/ Pilári Áron, Pilári Gábor

A MárkusZínház 1987 óta sikeresen működő bábszínház. Létrejöttében meghatározó szerepe volt annak, hogy – a 80-as évek vége felé – kiléptek az állami bábszínházi keretek közül és külföldi tanulmányútra indultak, hogy betekintést nyerjenek az európai bábszínházi életbe, megismerjék a tradicionális bábjátékot és az új utakat kereső bábművészek munkáit, alkotásait. Feladatuknak tartják:

 

• közvetíteni a mese üzenetét a jelenkor embere számára. Magyar klasszikus írók által alkotott művekből és a magyar népmesekincsből választanak témát előadásaikhoz.

• Megidézni a régi mesemondók idejét, és a politizáló-szókimondó vásári bábjátékost

• Kapcsolatot keresni a társművészetekkel, együtt alkotni napjaink kortárs zeneszerzőivel, képzőművészeivel, bábszínházi keretek között és más formában.

• olyan színházi előadásokat létrehozni, mely a család minden tagját megszólítja: pici kortól a felnőttekig kínálva tartalmas szórakozási lehetőséget.

• Interaktív játékkal újjáéleszteni az együtt játszás örömét.

április 27. 11 óra SZÍNHÁZ

vasárnap

Jegyár: egységesen 750 Ft

Káva Kulturális Műhely – MU Színház: Gubanc

 

Ajánlott: 6-10 éves gyerekeknek és szüleiknek

Előadás hossza: 150 perc (szünettel)

Előadásunk kiindulópontja egy mai mese, amelyben a főszereplő kisfiú és kutyája, Gubanc egy ismeretlen és kiszámíthatatlan képzeletbeli világba kerül, ahol egészen másként működnek a szabályok, mint az ismerős és megszokott hétköznapok világában. Egyszerre félelmetes és felszabadító ez a képzeletbeli világ, ahol a kisfiúnak újra kell tanulnia: mit jelent az erőszak, mit jelent a hazugság és az őszinteség, mit jelent jónak és szófogadónak lenni. 

Színházi kísérletünkben a kisgyerekeket és szüleiket szólítjuk meg. Közös játékra, gondolkodásra hívunk! Családi színházunk különleges lehetőséget kínál arra, hogy…

 

•                     szülők és gyerekek együtt gondolkodjanak, játszanak a színházban: így a történet és a játék közös élménnyé válhat.

•                     A szülők láthatják gyermeküket egy közösség tagjaként játszani: így megfigyelhetik, hogyan viselkedik egy különleges társas helyzetben.

•                     A szülők a játékon keresztül együtt gondolkodhatnak más szülőkkel: így megoszthatják egymással kérdéseiket, tapasztalataikat.         

•                     Az előadás alatt a játékban és a közös gondolkodásban való részvétel minden esetben lehetőség, azaz nem kötelező. Mindenki maga döntheti el milyen szerepet választ: a nézőét, avagy a közreműködőét!

 

Alkotók:

Színészek: Bori Viktor, Jobbágy Kata, Sereglei András

Rendező: Schilling Árpád

Dramaturg: Sebők Bori

Díszlet: Ágh Márton

Jelmez: Kiss Gabriella    

Szakmai programvezető: Romankovics Edit

 

Támogatók: MU Színház, Marczibányi Téri Művelődési Központ, II. ker. Önkormányzat, NKA, Dafhne

Vélemény, hozzászólás?