Tudományok hídja – tudományos kiállítás a Lánchídon 2011.09.17.

Gyere el Te is szeptember 17-én 16 órakor a Lánchídra és fedezd fel a Föld bolygó és az Univerzum titkait!

Holdjáró, robotfoci és szárazjég a Lánchídon
Először rendezik meg a Tudományok Hídját

Lebegtél már szupravezető korongon? Fociztál már robotok ellen? Esetleg kíváncsi vagy, mennyi lehet a súlyod egy másik bolygón? Ha ehhez hasonló kérdések már megfordultak a fejedben, és szeretnél többet megtudni érdekes magyar találmányokról, gyere el Te is szeptember 17-én a Lánchídra, ahol látványos természettudományos kísérletek, izgalmas programok és kiállítások során tájékozódhatsz a tudomány kérdéseiről, és saját képességeidet és ismereteidet is próbára teheted.

Az első magyar műhold, méretarányos Naprendszer, űrkutatási érdekességek, csillagászati csodák és még rengeteg látnivaló várja a látogatókat a Tudományok Hídján, amelyen a legnagyobb magyar innovációk és a hazai kutatás-fejlesztésben élen járó vállalatok, kutatóegyetemek mutatkoznak be. A rendezvény célja, hogy a tudomány kérdéseit játékos, izgalmas formában tárja az érdeklődők elé, és felkeltse a fiatalok érdeklődését a természettudományok iránt.

A szektorokra osztott Lánchídon egy-egy önálló tudományterület mutatkozik be. A programok között helyet kapnak csillagászathoz és űrkutatáshoz, informatikához, kémiához, alternatív energiafelhasználáshoz és fizikához kapcsolódó területek.

A kiállításon egyebek mellett bemutatkozik számos magyar innováció: az első magyar holdjáró, a Puli Space, és a Shell Eco Marathon-on szereplő alternatív hajtású versenyautók valamint a Gömböc nevű érdekes találmány is. A látogatók vaktérkép és okostelefon segítségével elkészíthetik saját csillagtérképüket, tésztahidat építhetnek és űrrepülő-, ejtőernyős pilóta-teszteken is részt vehetnek. A rendezvényen a jövő technikáját előrevetítő szupravezető korongon lebeghetnek a látogatók és Holdkőzeteket is vizsgálhatnak. Lesz tűzhányó-kitörés és a rendezvényen kerül bemutatásra az első magyar műhold, a Masat-1 is. A környezetettudatosság fontos szerepet kap az eseményen, így a látogatók alternatív hajtású járműveket és versenyautókat próbálhatnak ki, valamint elektromos áramot termelhetnek az energiabringán.

A szervezők egyéb ismeretterjesztő és kreativitást fejlesztő játékokkal, kísérletekkel is várják az érdeklődőket: focizó robotokkal, Naprendszer-túrával és innovatív sporteszközökkel készülnek a kicsik és nagyok számára. A rendezvényen bemutatkoznak az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Verseny díjazottjai, valamint a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának legérdekesebb találmányai és innovációi is.

A rendezvény fővédnöke Dr. Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter.

A Tudományok Hídja 2011 rendezvény időpontja: 2011. szeptember 17, 16 óra
Helyszín: Lánchíd – Széchenyi tér

Együttműködő intézmények:
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Eötvös Lóránd Tudományegyetem, Óbudai Egyetem, Szegedi Tudományegyetem, Kecskeméti Főiskola, Pécsi Tudományegyetem

Hivatalos oldal: www.facebook.com/tudomanyokhidja

Vélemény, hozzászólás?