Újra Miénk a Vár! 2014. Június 07-09.

A második országos hagyományőrző és kulturális várfesztiválon váraink mutatják be turisztikai és programkínálatukat. A hadijátékok és más szórakoztató programok mellett a Mezőgazdasági Múzeum épületében a 9. Kaland-Vár Játékkiállítás és -vásár játékbemutatókkal, játszóházzal, egyéb gyerekprogramokkal várja a közönséget.

A második kulturális várfesztiválon, a várak majálisán mutatják be váraink turisztikai és programkínálatukat a városligeti Magyar Mezőgazdasági Múzeum, a Vajdahunyadvár történelmi falai között, valamint a vár előtti ligetes területen. Bemutatkozik többek között Csobánc, Csesznek, Diósgyőr, Eger, Esztergom, Füzér, Gyula, Komárom, Kőszeg, Nagyvázsony, Nyírbátor, Pécsvárad, Sárospatak, Sárvár, Siklós, Sümeg, Szigetvár, Szigliget, Tata, Vaja, Visegrád. A hagyományőrző táborok, fegyver- és viselet bemutatók, haditorna, lovagi játék, zene, régizene együttesek, bábszínház, tánc, kézműves foglalkozások, játszóház, kiállítások, filmek fogadják a látogatókat. Az eseményhez csatlakozó 9. Kaland-Vár Játékkiállítás és -vásár játékbemutatókkal, játszóházzal és egyéb gyermek programokkal, várja a családokat.

A Magyar Mezőgazdasági Múzeumban hadtörténeti kiállítás, tárlatvezetés és vártörténeti séta színesíteti az élményekben gazdag családi hétvégét. A várakról készült rajzok, térképek kiállítását első alkalommal tekintheti meg a nagyközönség. Az „Erődök, tábori erődítmények az Osztrák-Magyar Monarchiában” elnevezésű tudományos workshop a várakat üzemeltető intézmények vezetői, muzeológusai és műemlékvédelmi, turisztikai, történész szakemberek számára biztosít szakmai párbeszédet.

A várakról és programokról bővebben a www.mmgmg.hu, a www.mienkavar.hu és a www.kaland-var.hu honlapokon tájékozódhat.

A rendezvény ingyenesen látogatható.

Nyitva tartás: 10.00 – 18.00

Felhívjuk a Látogatók figyelmét, hogy a múzeum gótikus szárnya megszokott rend szerint zár, ezért A növények országából, az Erdészet, a Természeti értékek, A magyar szőlő és bor Európában, A halászat története Magyarországon, illetve a Vadászati állandó kiállítás csak 10-17 óráig tekinthető meg.

Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Vajdahunyadvár, Városliget

A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják

Vélemény, hozzászólás?