Vidéki stílusban – gyerekszoba inspiráció

Apukám "kacat" gyűjtő szenvedélyének köszönhetően, gyerekként deszkákból tákolt házikót készítettünk a kert egy eldugott zugában, és ez számtalan mese eljátszására ihletett meg engem. Akkor nem jutott az eszünkbe, hogy ezt a kuckót, akár a gyerekszobámba is felépíthettük volna. Ma már ez másképp van.

Gyermekeink fantáziája szabadon szárnyalhat, számtalan mesét szőhet vidékiesnek álmodott falak között. Képzeletük utazásait csak pár ötlettel kell megtámogatnunk, és máris elröpíthetjük őket Toszkána lankái közé, Öreg néne erdejébe vagy egy farmra.

Erdei frissesség

Ebben a szobában úgy érezni, mintha Öreg néne házába botlottunk volna. A kis házikó itt-ott máladozó falai ellenére hívogató, takaros kis portát rejt. Az ötletesen álcázott szekrénysor mindent elnyel. Bőven ad helyet ruháknak, könyveknek, játékoknak. A falfestés és az állatfigurás székek, erősítik az erdei hangulatot.

Fotó: gyerekszobabutor.hu

Diszkréten rózsaszín

Ez a piciny szoba a fehér-zöld-kék kombinációnak köszönhetően üde és tágas hatást kelt. A rózsaszín diszkrét megjelenése egyértelművé teszi, hogy egy kislány birodalmában, "farmján" járunk. Ez a szoba jó példa arra, hogy bátran lehet használni a kék alapszínt lány szobában is. A kék optikailag megnöveli a teret. Itt a plafon is kék színű lett, de ettől még nincs a helyiségnek doboz hatása, mivel a falak, plafon is meg lett fújva felhőkkel, ami egyben meg is nyitja a szobát, olyan, mintha kint lennénk a természetben. Ezt nem csak a falakon megjelenő dekorációs festés teszi egyértelművé, hanem az épített kerítés is.

Fotó: gyerekszobabutor.hu

Toszkána dombjai között

A falakon, szobában megjelenő piros-narancsos színek mediterrán vidéket sejtetnek. A vibráló színek a nap perzselő melegét érzékeltetik.  A délies stílusú házikó nem csak alvó alkalmatosság, hanem a könyveknek és játékoknak helyet adó tároló is egyben. Milla nagyon szereti a tündéreket, így nekik is készíteni kellett egy otthont, ahova nyugovóra térhetnek. A kis ajtó külön bejárást biztosít nekik :-).

Fotó: gyerekszobabutor.hu

Nyers vidékiesség

Az előző kifinomult házikókhoz képest ez egy nyersebb megjelenésű, de annál bájosabb kuckó.  Kuckó, amelyet bármely ügyeskezü apuka el tud készíteni kislányának vagy kisfiának. Ezt a natúr fa házikót a kiegészítők teszik lányossá vagy fiússá. Nem kell más hozzá, mint jó minőségű fűrészáru, csiszolóvászon, lakk, no és sok-sok türelem az elkészítéséhez.

Fotó: pinterest.com

A hűvös fehér

Ezt a fehér beach house stílusú szobát hűvössé teszik a fehér és türkiz színek kombinációja. Szinte érezni a tengerparti hűs szellőt, a fehér homokot a lábujjaink között. Valószínűleg ezt a hatást akarták kelteni a fehérre pácolt hajópadlóval, valamint a szőnyegben megjelenő kék-türkiz árnyalatokkal is.

Fotó: pinterest.com

Fiúsabb kuckó

Ez a rusztikusabb megjelenésű fa, szinte adja magát egy fiúsabb szobához. Ez a házikó két arcú, a kiegészítőktől függ, hogy inkább pajta vagy tengerparti hangulatot sugall. Ebben az esetben a textilek mintáját figyelembe véve egy tehénpásztor, közismertebb nevén cowboynál járunk.

Fotók: pinterest.com

Dobozolj!

Ha az anyagi kereteink nem engedik meg, hogy ilyen jellegű gyerekszobákat alakítsunk ki gyermekeinknek, akkor marad a jó öreg "dobozolás". Itt csak a kreativitásunk és a kézügyességünk szabhat határt. Anyu, Apu elő a dobozokkal, ollóval és HAJRÁ!

Fotók: pinterest.com

Szöveg: Kovács Helén – Pingalok.hu

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?