VII. Majorbéli géptalálkozó a keszthelyi Georgikon Majormúzeumban 2012. július 28.

Szeretettel várjuk látogatóinkat a géptalálkozó hangulatos helyszínén, Keszthelyen, a Festetics György által 1797-ben alapított kéthektáros területű műemlék majorban!

A Georgikon major volt Európa első önálló agrár-felsőoktatási tanintézete, a Georgikon tangazdasági központja. A múzeumban ma gyűjteménytárak találhatók és mezőgazdasági, néprajzi, szakoktatás-történeti kiállítások (kovács és bognárműhely, szőlészet és borászat, növénytermesztés eszközei és gépei, állattenyésztés, gabonatisztítás és tárolás, majorok kiépítése, cselédélet, agrárszakoktatás-történet témakörökben) várják a látogatókat.

A géptalálkozó alkalmával az érdeklődők megismerkedhetnek gépgyűjtőkkel, működés közben is láthatják veterán mezőgazdasági gépeiket, és meggyőződhetnek értékmentő munkájuk jelentőségéről. A gyűjtők számára lehetőség nyílik tapasztalatcserére, új munkakapcsolatok kialakítására és a régi kapcsolatok ápolására.

Program:

10.00 óra Megnyitó
10.30 óra Stabil motorok, mezőgazdasági eszközök bemutatása, működtetése
13.00 óra Traktorbemutató, traktorfelvonulás a városban
14.00 óra Traktor-show
15.00 óra Cséplésbemutató Hofherr-féle cséplőgéppel
15.00 óra Fowler-féle gőzgépek bemutatója

Kísérő programok:

• A Georgikon Majormúzeum kiállításainak megtekintése
• Kismesterségek bemutatója
• Szalmafonás és aratókoszorú készítése
• Kézi cséplés, gabonatisztítás bemutató (cséplés cséphadaróval és szöges-dobos cséplőgéppel, tisztítás szelelőrostával és triőrrel)
• Gabonaőrlés
• Hagyományos termékek vására


A géptalálkozó és aratóünnep megrendezéséért a Magyar Mezőgazdasági Múzeum köszönetét fejezi ki a gépeiket bemutató gyűjtőknek és a rendezvényt segítő intézményeknek.

Helyszín: Georgikon Majormúzeum
8360 Keszthely, Bercsényi u. 67.
Tel.: 83/311-563, 30/429-7655; Fax: 83/510-697
E-mail: szaboneli@majormuz.t-online.hu

Vélemény, hozzászólás?