Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok 2011.07.07-07.10

Az Úr 2011. esztendejében, július havának második hetében 7-8-9-10. napján fényes ünnepség veszi kezdetét a visegrádi királyi palotában. A magyarok királya, Károly vendégül látja a csehek királyét és ennek fiát, a morva őrgrófot, a lengyelek királyát, bajvívó vitézeteket és díszes kíséretüket. Érkezik még számtalan nemes Magyarországból és más országokból, hogy tanúi lehessenek a királyok találkozójának és a lovagi tornának. Mint azt a heroldok már jó előre kihirdették , a tornán a legnemesebb, legvitézebb bajvívók vesznek részt, melyre a magyarok vitéz és bölcs királya, Károly és gyönyörű városa, Visegrád szeretettel vár minden érdeklődőt.

Előadások: 2011.07.10 csütörtöktől 2011.07.10 vasárnapig

A Palotajátékok minden programja a lovagi tornapálya kivételével INGYENES!

Állandó programok:

– Középkori kikötő és hadi tábor a Dunaparton a kápolna közelében

– Középkori vásár, régi mesterségek bemutatója a királyi palota előtt a Fő utcán. Középkori gyerekjátszóház és kézműves foglalkozások a Fő utca 53. sz. alatt

– A platánsor és a parkoló közötti területen XIV-XV. századi katonai tábor, ahol a sátrakban megtekinthető a kor fegyverzete, viselete. A táborban ki lehet próbálni a lovaglást, íjászatot, lándzsavetést, csatacsillag dobást.

– A parkszínpadon és Mátyás szobránál vásári komédiák, történelmi táncbemutatók, régi zenei koncertek várják egész nap az érdeklődőket. A királyi palotában középkori babakiállítás és vásár lesz.

– A Salamon-toronynál a várudvar színpadán régi zenei koncertek, trubadúr verseny, szerelmi hétpróba, vásári komédiák szórakoztatják a közönséget.

Bővebb program és jegyrendelés: palotajatekok.hu/


Vélemény, hozzászólás?