5. Gyerek ARC kiállítás Varázsrajz a jövőről lezárult

A Gyerek ARC pályázat és kiállítás történetében az eddigi legmagasabb számú, 1000 pályaműből választotta ki a zsűri azt a 80 rajzot, amely óriásmolinóra nagyítva megtekinthető 2012. szeptember 4. és 30. között a Millenáris Parkban, az Európa Pont melletti téren.

A kiállítás szeptember 8-án, Farkasházi Réka előadóművész Hajnali csillag peremén című kamarakoncertjével nyílt meg.

Az 5. Gyerek ARC idei zsűrijének tagjai Zséda, énekesnő, Szalóki Ági, előadóművész, dalszerző, Baranyai András és Tóth Andrej, grafikusok, Roy Katalin a Hankook kommunikációs vezetője, Dr. Szűcs Tamás, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője, valamint az ARC részéről Bakos Gábor és Bolgár Eszter voltak. A pályázati témája a környezettudatosság felé terelte a 6-14 éves gyerekek gondolkodását.

A felhívás ismét Biox – a Gyerek ARC kabalafigurája – levelének nyomán született, aki szerint, ha valamire annyira vágyunk, hogy azt pontosan le tudjuk rajzolni, akkor az valóra is válik. És hogy milyen is az a jövő, amelyben szívesen élnének a gyerekek? Ebbe nyújtanak betekintést a kiállított alkotások.

A Hankook Tire Magyarország Kft., az esemény fő támogatója, elkötelezett a környezetvédelem és fenntartható fejlődés mellett. A gyerekek a jövő letéteményesei, és a vállalat azért támogatja ezt a pályázatot és kiállítást, mert ily módon szeretne szerepet vállalni a legfiatalabb korosztály pozitív szemléletformálásában korunk legégetőbb problémáival kapcsolatban.

A kiállításon megtekinthetők az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete pályázati altémájának legjobbjai is ,„A nagyszüleim tényleg nagyok!” címmel, hiszen 2012 az aktív idősödés és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve. A 6-9 éves korosztály „Kicsik, nagyok együtt nagyok!”, a 10-14 éves korosztály pedig az „Őseim a hőseim!” címmel alkottak a témán belül.

A kiállítás 2012. szeptember 8-án, az Európa Pontban, Farkasházi Réka előadóművész Hajnali csillag peremén című kamarakoncertjével nyílt meg. Ez alkalommal került sor az eredményhirdetésre és a díjak átadására is.

A 6-9 éves kategória nyertes alkotásai „Varázsrajz a jövőről” tematikában Pellett Barnabás: Légi utazás (1. helyezett), Szabó Karolina: A levegőben szárnyas malacok repkednek majd (2. helyezett), Muzsai Nimród Orion: Cukorváros (3. helyezett) voltak. Ugyanebben a témában 10-14 éves korcsoportban a díjazottak: Takács Martin: Biox megtanítja az embereket megvédeni a Földet (1. helyezett), Ráfli Ádám: Élet a Holdon (2. helyezett) és Schekk Annabell: Füstköd nélkül (3. helyezett) lettek. „A nagyszüleim tényleg nagyok!” kategóriában Veres Gergő: Papám remekül ért a földműveléshez! c. alkotás, valamint Kovács Lujza: Nagyapám, a futballkirály c. alkotás lett díjazott. A Millenáris kedvencei Lugosi Dorottya Tünde: Ha nagy leszek anyuka leszek és Malatinszki Adél: A jövő utcája, az utca jövője c. alkotások.

A kiállítás kiváló családi program a szeptemberi hétvégékre, hiszen minden generációt megszólít. Az ARC, a Hankook Tire Magyarország Kft. és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete szeretettel várja a látogatókat!

Az 5. Gyerek ARC-ról bővebben itt olvashat: www.arcmagazin.hu

 

Vélemény, hozzászólás?