Hétmérföldes gyerekprogramok a belváros szívében! 2013. November 16., 23-án és 30-án

A Hétmérföldes Birodalom az egész családnak nyújt kellemes és színvonalas kikapcsolódást a Palota negyedben található, impozánsan felújított Józsefvárosi Galéria és Rendezvényközpontban. Hétről-hétre szombatonként 10 és 15 óra között más és más interaktív gyerekprogramokkal várják az érdeklődőket. Fókuszban a kicsik és nagyok testi, lelki és szellemi feltöltődése a közösség és a játék révén, amelyben a szülők és a gyerekek egyaránt részt vesznek. Itt az egész család igazi élményben és varázslatban részesülhet, személyesen találkozhat a mesével, a muzsikával, a színjátékkal és a mozgással, a logikai játékokkal, a kézműves alkotások során pedig az anyaggal.

Első alkalommal november 16-án kézműves alkotóházzal, babaházzal és Moldvai muzsikás dramatikus mesejátékkal fogadják az érdeklődőket. A folytatás november 23-án lesz bábműhellyel és bábszínházzal, de a továbbiakban is minden szombaton izgalmas programokkal várják a jó társaságra és színvonalas kikapcsolódásra vágyó családokat a Józsefvárosi Galéria és Rendezvényközpontba.

Az alkalmi jegyek és családi belépők mellett a rendszeresen visszatérő látogatóknak a KAKAÓMesék kedvezményes BÉRLETET ajánljuk, amelyhez egy ajándék pohár kakaó is jár.

Jegyárak:

Babáknak 1 éves korig a belépés díjtalan!

Felnőtt jegy: 1200 Ft

Gyerekjegy: 800 Ft

Családi jegy: (2 felnőtt, max.3 gyerek): 3200 Ft

KAKAÓMesék 4 előadásra szóló BÉRLET: Amely az évad során 2014. május 31-ig bármely tetszőlegesen választott 4 szombati előadásra felhasználható 3000 Ft /fő (gyerek, felnőtt)

A bérlettel érkezők egy bögre kakaót kapnak ajándékba!

Kézműves jegy: 400 Ft (12.00 órától)

Helyszín: Józsefvárosi Galéria és Rendezvényközpont – 1085 Budapest, József körút 70.

November 16. szombat

10.00 – 15.00 Nemzetek kertje: mesék, muzsikák, kézműves varázslatok aranyalmája a világ minden tájáról

Világszárnya, az égitestszabadító; Piripirí, az illatgyökér; a világ legszebb énekét éneklő madara; az andalúz szivárványszínű paripa: csuda világok mesés lényei bukkannak föl hónapról hónapra a Galéria  aranyalmájában.
Egy körbe fog a meseszó, távoli korok, s tájak kerek, illatos almája gurul elibénk. Fűszere a szónak ízes muzsikaszó: élő szép játékkal kísér csodás muzsikások hada, s Te magad is lehetsz a játék alakítója… A meséket válogatta, s elémondogatja: Gulyás Anna, segítőtársai az adott mese házatájának értő muzsikásai.

10.00 – 15.00 Aranyalma kézműves alkotóház: gyertyamártás, világító lámpás készítés

10.00 – 15.00 Palota Játszó Ház: babaház apróknak

11.00 Évkerék Társulat: Világszárnya, az égitestszabadító – Moldvai muzsikás dramatikus mesejáték

Napnak, holdnak elvesztését siratja a világ, de csuda lova hátán, a fene sárkánytól sem retten meg Világszárnya, s a sötétbe burkolt világot szabadításával vigasztalja.

Moldvai mese nyomán előadják: Gulyás Anna – ének, mese; Kerényi Róbert – kaval. furulya, Kiss Krisztián – koboz             

November 23. szombat

BábSzínJáték

10.00 – 15.00 Bábműhely: Barangolás a bábkészítés birodalmába: ujjbáb készítés

10.00 – 15.00 Palota Játszó Ház: babaház apróknak

11.00 Majoros Ági Bábszínháza: Százszorszép Bóbiska

A Királynők Kertjének közepén áll egy csodálatos harang, amely csak akkor szólal meg, ha a Királynőnek leánygyermeke születik. A lusta harangemberkék átokkal sújtják Százszorszép Bóbiska hercegnőt, mert születését ünneplő harangszó felverte őket százéves álmukból. Vajon sikerül-e Bóbiskának megtörni az átok erejét és elnyerni a boldogságot? Majoros Ági felejthetetlen színházi élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Százszorszép Bóbiska című meséjét, Edith Nesbith tündérmeséje nyomán, harangokkal és gyönyörű bábokkal varázsolja a nagyérdemű publikum elé.

A mese után: bábbabusgató kukucskálás a színfalak mögött

November 30. szombat

Évkerék Kalendárium – JelesNapTár

András napi Fonóház

10.00 – 15.00 Guzsalyas Műhely – hagyományőrző kézműves játszóház, ahol régmúlt idők mesterségei kerülnek elő nagyanyáink ládikójából. A fonal és a gyapjú titkai: fonás rokkán, fonaljátékok, szövés 

10.00 – 15.00 Palota Játszó Ház: babaház apróknak

11.00 Hangszermíves mesék és muzsikák

Aprók táncháza és a Magyar Hangszermíves Céh hangszersimogatója

A mese után: Aprók táncháza és hangszersimogató

 

Vélemény, hozzászólás?