17. Ásványbörze és Geo Napok a Lurdy-Házban 2017. Június 09-11.

2017. Június 9-10-11 között rendezik meg a 17. Ásványbörze és Geo Napok elnevezésű rendezvényt a Lurdy-Házban. Az egyre több látogatót befogadó rendezvény folyamatosan bővülő programkínálattal és izgalmas látnivalókkal várja a lelkes ásványrajongókat és érdeklődőket.

Június 9-10-11 között a Lurdy-Ház egy különleges, meseszerű birodalomnak ad majd otthont, ahol felnőttek és gyerekek egyaránt érdekes programokat találhatnak. A Geo Napokhoz kapcsolódó kiállításon bemutatkozik az Év ásványa, a kvarc, és az Év ősmaradványa, a Barlangi medve.

Lesznek kreatív programok, drágakő meghatározás, illetve a Lelkes Ásványbörzék egyik hagyományos gyermekprogramja az aranymosás, ahol apró kincseket lehet találni, amelyeket az aranymosás technikájával kell a homok közül kimosni. Ezek a kincsek esetünkben nem aranyrögök, hanem különböző ásványok és kövületek, és a szerencsések 75 millió éves cápafogakra is lelhetnek. Szombaton és vasárnap a kicsik egy játékos „tanösvényen” keresztül közelebb kerülhetnek a Föld és a geológia rejtelmeihez is, valamint készíthetnek „zseb talajszelvényt”-t, hajtogathatnak dinót, festhetnek gipsz ősmaradványt, barkácsolhatnak denevércsipeszt, és élőben végignézhetik egy mini vulkán kitörését is.

Emellett 3D-s barlangvetítést szerveznek (Szo-V), amely a korábbi börzék tapasztalatai alapján minden korosztály fantáziáját megragadja. A vetítések során szinte kézzel fogható térérzékelés mellett tárul elénk a barlangok csodálatos világa, és a barlangi ásványok szemet gyönyörködtető képe. A kisállatsimogató most is várja majd az érdeklődőket, ahol ezúttal a bátrak kígyóval is fényképezkedhetnek (Szo-V), és számos lehetőség adódik ezoterikus szolgáltatások kipróbálására is.

A kiállítás területén található majd egészségsziget is, illetve a kiállított ásványok és meteoritok mellett belőlük készült tárgyak is vásárolhatók. Több hasznos és érdekes előadás várja az érdeklődőket dinoszauruszokról és drágakövekről. Az ásványok és az állatok mellett pedig a növények is nagy szerephez jutnak, hiszen egy bonsai kiállítás is megtekinthető lesz. A látogatók a hét két utolsó napján részt vehetnek látványos és meghökkentő kísérletekben is, amelyek során például folyékony nitrogénnel hűtenek rugalmas dolgokat (pl. rózsát vagy lufit).

Amiről pedig nem szabad elfeledkezni, hogy ezekre az eseményekre azoknak is érdemes kilátogatni, akiknek fiókjában ott lapul egy-egy ismeretlen szépség, hiszen a börzén szakemberek segítenek az ingyenes drágakő-határozásokon.

A részletes programról bővebb információ itt olvasható:

www.asvanyborze.com

https://www.facebook.com/events/1523633237660284/?fref=ts

 

17. Ásványbörze és Geo Napok a Lurdy-Házban

 

Helyszín: Lurdy-Ház

1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.

Időpont: 2017. június 9-10-11.

péntek-szombat-vasárnap: 10-19 óra

Vélemény, hozzászólás?