A dzsungel könyve 2011. Július 09.

július 9. Szent Margit kolostorromok 10:30
A dzsungel könyve


Zenés, díszletes mesejáték, 50-60 percben, gyermekeknek.

Írta: Rudyard Kipling
Szereplők: Maugli, Balu Maci, Bagira és a többiek
A Mesekocsi Színház előadása

Egy napon furcsa hangok zavarják meg a dzsungellakók megszokott életét. A hang tulajdonosa: egy emberkölyök! A farkasok befogadják és el is nevezik őt Mauglinak. Bagira a párduc és a farkascsalád segítségével a kis Maugli nagy és erős fiúvá cseperedik. Tíz éves korában azonban minden megváltozik. Ősi ellenség tér vissza a dzsungelbe: SírKán a tigris. Egyetlen helyen lehet biztonságban Maugli. Bagira és Balu maci segítségével talán van esély rá, hogy biztonságban eljuthasson az emberek falujába!

Helyszínről: 

Szent Margit kolostorromok: A helyszín szelleméhez híven 2011-ben is itt rendezzük meg vasárnap délelőttönként 10.30 órától a Reneszánsz Délelőttöket, ahol a magyar és európai uralkodói udvarok zenéjét és szokásait elevenítjük fel.
A XII. században idetelepült premontreiek Szent Mihály templomát a legújabb korban rekonstruálták, maradványait római katolikus kápolnába foglalták. Közelében feküdt a kolostor, annak romjait 1923-ban tárták fel. A templom homlokzata előtt jobbra látható Árpád-házi Szent Margit sírkápolnája. A romokat 1838-tól több szakaszban tárták fel. Ma már csak konzerválásuk okoz gondot.
Hogyan talál meg minket?
A Margitszigeti Szabadtéri Színpad szomszédságában.

 

Vélemény, hozzászólás?