A  M i h e g y ü n k – Közösségi-tér és Élményközpont a Hármashatár-hegy tetején

A Mihegyünk néven igazi közösségi térré alakul a Hármashatár-hegy új kilátója, a Hangár Bisztró és az erdei iskola által határolt terület. A projekt megálmodói családi programokban, felnőtt rendezvényekben, egy valódi közösségteremtő, természetközeli projektben gondolkoznak.

– Rengetegen jártunk kirándulni a Hármashatár-hegyre és mind többet beszélgettünk arról, hogy a fönti terület hihetetlen adottságokkal rendelkezik – kezd mesélni Szigeti Ildi és Somogyi Eszter “A Mihegyünk” közösségi-tér projekt szervezői. – Most hogy a kilátó is megnyílt, együttműködésben a Hangár Bistro üzemeltetőjével, úgy döntöttünk, belevágunk. Egy olyan közösségi teret álmodtunk meg, amelyben megférnek egymás mellett a különböző túrák, gyermekprogramok, felnőtt rendezvények, ahol ugyanakkor a természet részeként gondolhatjuk mindezeket újra. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a rendezvényeink értéket teremtsenek, valódi élményt nyújtsanak a fellátogatók számára, és valamennyi korosztályt megszólítsák. Lehetőséget nyújtsanak a városból, úgy, hogy a fővárosiaknak se kelljen sokat utazniuk. Az erdei iskola remek lehetőségeket kínál a gyermekprogramokra, de új lendületet adunk a vezetett túráknak, illetve a tematikus kirándulások programjában is sok minden szerepel a Telihold sétától, a nyomvadászaton át a gombakeresésig bezárólag. Szeretnénk ha egy csendesebb, az erdő élőlényeit nem zavaró koncertsorozat is az útjára indulna, ez a közös szabad téren felállított színpadon fut majd és a repertoárban az interaktív mesekoncertek, esti hangulatzene is feltűnik a “Szabadban a Szombat” rendezvényein. A felnőttek számára tematikus estékben gondolkozunk, interaktív színházban, boros és gasztro-élményestekben. De nem szeretnénk kizárólag mi eldönteni, hogy miről is szóljon “A Mihegyünk”, hiszen éppen az a cél, hogy olyan helyet hozzunk létre, amit mindenki egy kicsit a sajátjának érez. Bárkitől szívesen fogadjuk, várjuk a programjavaslatokat, ötleteket.

Az első közösségi esemény egy Anyák Napja rendezvény lesz május 7-én szombaton délután. A program egyik célja, hogy a természetszerető közönség a rövid séta, bográcsozás és a “Na de, Anyu!” című playback színházi előadás mellett dialógusba kezdjen arról is, hogy milyen programokat látna szívesen “A Mihegyünk”-ön.

A Mihegyünk első “Szabadban a Szombat” Családi Élménydélután részletes programja a FB eseményoldalán található: https://www.facebook.com/events/1539695316332076/

https://www.facebook.com/amihegyunk/

Vélemény, hozzászólás?