A tánc nekem – A Nemzeti Táncszínház Nonprofit Kft. rajz és kisfilm pályázata gyerekeknek

A tánc nekem – A Nemzeti Táncszínház Nonprofit Kft. rajz és kisfilm pályázat

Nemzeti Táncszínház Nonprofit Kft. gyermekrajz- és kisfilm pályázatot hirdet “A tánc nekem…” címmel óvodás csoportok és általános iskolák osztályai számára, országos szinten, összesen 4 korcsoportban. Minden esetben a tényleges óvodai csoportba és iskolai osztályba tartozás kerül figyelembevételre, a pályázó életkora nem.

Korcsoportok
1. korcsoport: nagycsoportos óvodások
2. korcsoport: 1-2. osztályos tanulók
3. korcsoport: 3-5. osztályos tanulók
4. korcsoport: 6-8. osztályos tanulók

Formai követelmények:
A pályamunkáknak a címben jelzett témát – A tánc nekem… – kell megjeleníteni. Ennek a témának a központi eleme a táncélmény, ami lehet színházi előadás, táncelőadás, filmes élmény, mese vagy táncprodukció. Lehet egy kedvenc mesefigura is, aki köthető a tánchoz a mese történetében. A tánc műfaja szabadon választható; lehet néptánc, balett, modern tánc, társastánc, street dance, flamenco, tangó, hastánc és egyéb táncok. Az egyedüli kikötés: a tánctól, mint témától eltérni nem lehet, így a tánchoz nem köthető pályamű befogadását a zsűri visszautasíthatja.
A rajzokat postai úton a 1014 Budapest, Színház utca 1-3. kérjük beküldeni.
A pályamunka hátoldalán fel kell tüntetni az alkotás címét, a beküldő csoport/osztály nevét, címét, a korcsoportot és a kapcsolattartót. A pályázatra beküldhető rajzok legkisebb mérete az A4 formátum, a legnagyobb méret 70 x 100 (100 x 70) cm. Az alkotás lehet rajz, festmény, készülhet zsírkrétával, pasztellkrétával, filctollal, temperával vagy vízfestékkel. A beküldendő pályaművek kötelező melléklete a pontosan kitöltött és a pályázati anyaghoz csatoltjelentkezési lap

Azok az általános iskolai osztályok, akik szívesen mutatják meg mozgóképen, hogy mit jelent számukra a tánc, az együttlét és a mozgás öröme, maximum 2 perc hosszúságú kisfilmjeiket DVD hordozón is megküldhetik. Címünk: 1014 Budapest, Színház utca 1-3. A beküldendő kisfilmek kötelező melléklete a pontosan kitöltött és a pályázati anyaghoz csatolt jelentkezési lap

Szeretnénk, ha minél több bátor, kísérletező kedvről tanúskodó munkát kapnánk, amelyek ábrázolásmódban, vagy technikában a megszokottól eltérő módon idézik a tánc vagy táncelőadás élményét.
Egyéb alkotásokkal pályázni nem lehet. Minden pályázó óvodai csoporttól vagy iskolai osztálytól egy-egy pályaművet fogadunk el kategóriánként. Rajz és egy maximum 2 perc hosszúságú kisfilm.
A beérkezett pályaművek a Nemzeti Táncszínház tulajdonába kerülnek.
A rajzokat és a kisfilmeket, a Nemzeti Táncszínház által felkért táncművészekből, képzőművészekből és filmművészekből álló szakmai zsűri minősíti 2011. november 14 – 27. között.

A pályaművek beérkezési határideje 2011. november 13.

Díjazás:
A szakmai zsűri az első körben az összes befogadott pályaműből kiválasztja azokat a rajzokat és kisfilmeket, amelyek felkerülnek a Nemzeti Táncszínház weboldalára és Facebook oldalára. Második körben a meghirdetett kategóriákon belül a zsűri kiválasztja a díjazandó műveket. A zsűrivel párhuzamosan a nézők is véleményezhetik a pályaműveket a színház Facebook oldalán A nyertes rajzok és kisfilmek láthatóak lesznek a színház weboldalán, Facebook oldalán és bemutatásra kerülnek a Nemzeti Táncszínház galériájában kihelyezett monitoron.
A zsűri döntése, a díjazásban – elismerésben részesülők névsora awww.tancszinhaz.hu honlapon kerül közzétételre, legkésőbb 2011. december 10-ig.
A rajzpályázattal kapcsolatos hírek, értesítések figyelése a Nemzeti Táncszínház weboldalán a pályázók feladata!

Nyeremények:
Nemzeti Táncszínház – A pályázat nyertesei rész vehetnek a Nemzeti Táncszínház díjátadással egybekötött táncelőadásán, valamint ezt követően betekinthetnek a kulisszák mögé és találkozhatnak a fellépő művészekkel is.
Hadtörténeti Múzeum – A nyertes csapatok ellátogathatnak a Hadtörténeti Múzeumba, ahol az első helyezettek még egy különleges fegyverbemutatón is részt vehetnek.
Elevenpark Kft. – A 4000 mn2-es kalandparkban egy fergeteges napot tölthetnek el a győztes csapatok.
Kreatív Hobby 2001. Kft. – A nyertesek kreatív foglalkozáson vehetnek részt és mindazt amit közösen készítenek, haza is vihetik.
Libri Könyvkereskedelmi Kft. – 12 db könyvcsomag.
Csodaceruza Gyermekkönyvkiadó – 40 db Csodaceruza gyermekirodalmi folyóirat, 20 db Samu mesekönyv, 10 db Guriga mesekönyv, 15 db Kis ló mesekönyv.
Parentia.hu – különféle kedvezményekre jogosító Parentia hűségkártyák.

Információ: tancszinhaz.hu/index.php


Vélemény, hozzászólás?