Állatszeretet Fesztivál a Fővárosi Állatkertben 2012. október 01-07.

 Szereted az állatokat?

És a virágokat, növényeket?

Akkor rossz ember nem lehetsz!

Gyere el az Állatszeretet fesztiválra, ahol állati jó programok és látnivalók sokaságával várunk!

Állatszeretet Fesztivál néven most először szervezzük meg őszi programsorozatunkat. Azonban a rendezvénynek komoly múltja van. Az Állat- és Növényszeretet Ünnepét éppen 90 éve, 1922-ben rendezte meg első ízben az Állatkert, majd egészen a háborús évekig minden évben megrendezésre került. Némi kényszerű kihagyás után először csak október 4-én, vagy a hozzá legközelebb eső hétvége valamely napján emlékeztünk meg az állatok világnapjáról. Az elmúlt években azonban már egyhetes programsorozattá, fesztivállá nőtte ki magát a kezdeményezés. Idén – tisztelegve a múlt nagyjai előtt – Állatszeretet Fesztivál néven szerepeltetjük a közkedvelt programsorozatot.

A kiemelt téma ezúttal az emberek és az állatok egymáshoz való viszonya, a felelős állattartás és az Állatkert állatmentő tevékenysége lesz. Szeretnénk felhívni a figyelmet a Magyar Madármentő Alapítvány munkájára, melynek köszönhetően évente félezer szerencsétlenül járt, segítségünk nélkül biztos pusztulásra ítélt állatnak adunk új esélyt az életre. Szárnyaszegett gólyák, söréttel meglőtt vörös vércsék, megmérgezett réti sasok, elárvult kismókusok vagy avarban megégett sünik számára nyújtunk életmentő segítséget.

Izgalmas programok sokaságágával várunk minden érdeklődőt a hétnapos fesztiválon. Többek között pelikánetetés, „fóka móka”, óriáskígyó simogatás, majomparádé, gorilla bemutató, elefántiskola és sok más egyéb érdekesség. A Nagyszikla belsejében május vége óta működő új bemutatóhely, a Varázshegy is teljes gőzzel üzemel: itt őstengeri bemutató, érdekes előadások, 3D vetítések és az „Állatok akcióban” állatbemutató várja a látogatókat. Légy ott! és Varázshegy programok >>>

Vasárnap, a hagyományoknak megfelelően, az állatkerti nevelőszülők napját tartjuk, ekkor az Állatkert alapítványa vendégül látja az örökbefogadókat.

Programplakát megtekintése 

Részletes program megtekintése

Vélemény, hozzászólás?