Angolozni az első években? Igen!

Néhány éve hazánkban is lehet már hallani-olvasni a korai idegennyelv átadás lehetőségeiről. Gyermekünk első 5 évében agya többek között a beszéd elsajátítására fókuszál, így akár párhuzamosan több nyelvet is nehézségek nélkül elsajátíthat óvodás korára. Erre számtalan példát láthatunk a világ különböző országaiban élő többnyelvű családok életében, de ha jobban belegondolunk, régen itthon is német vagy francia nevelőnők laktak a tehetősebb családokkal, így a gyerekek egyszerre több nyelvet hallottak, majd beszéltek 3-4 éves korukra. 

Nincs azonban szükség anyanyelvi forrásra ahhoz, hogy a Te gyermeked is megismerhessen egy második nyelvet! Ehhez egy dologra van csak szüksége: Rád! Édesanyjával, akivel a legintimebb, legszorosabb kapcsolata van, játékosan találkozhat a kicsi egy új nyelvvel. A hangsúly nem a tökéletes nyelvtanon vagy a kiejtés pontosságán van, hiszen magyarul sem beszélünk mindig hibátlanul és szépen artikulálva, hanem a rendszerességen és a játékon!

Ha az angol nyelv áll közel hozzátok, remek lehetőségetek lesz játékos ötleteket és tapasztalatokat gyűjteni a Rhyme Time foglalkozásokon, ahol magyar és külföldi anyukák együtt énekelnek, mondókáznak és játszanak hetente többször! Mivel a legtöbb magyar anyuka gyerekkorának nem volt része az angolszász mondókakör vagy az angol ölben ülős játékok, ezért most együtt fedezhettek fel egy új világot! 

A 30-40 perces foglalkozás minden alkalommal a kis résztvevők életkorához és aktivitásához igazodva alakul. Körülbelül 45-50 mondóka és játékos gyerekdal közül válogatunk attól függően, hogy a gyerekek inkább még egy helyben ülnek-e és figyelnek vagy éppen már mozgolódnának. Minden éneket összekötünk néhány mozdulattal, legyen az kartekerés, ugrálás, körbe sétálás, vagy mutogatással, tapsolással, csikizéssel. Ujjacskákat számolunk, labdázunk, buborékot fújunk vagy akár egy-egy dallal minden résztvevő nevét megtanuljuk!

Három különböző korosztálynak heti négy alkalommal van lehetősége a közös angol játékra Budapesten több helyszínen! Szeptember 8-11. között pedig minden nap ingyenes nyílt órán vehettek részt, ahol ajándék színezőt is kaptok a legismertebb 7 angol mondókával, hogy az otthoni angolozás is jobban menjen. 

További tippekről, beszámolókról és az rendszeres angol időtöltést segítő fantasztikus Usborne könyvekről olvashattok még a www.rhymetime.hu oldalon, vagy írjatok Barbinak az info@rhymetime.hu-ra

Vélemény, hozzászólás?