Ásványbörze és földtudományos hétvége a Millenárison 2011.06.03-05.

2. Geonapok - 2011-06-03 10:00:00

Ásványbörze és földtudományos hétvége

[2011. június 03., péntek, 10.00]

Teátrum 

Háromnapos, ingyenesen látogatható rendezvény a földtudományok jegyében, ásványkiállítással és börzével, előadásokkal, valamint interaktív gyerekprogramokkal.

Az ásványbörze és -kiállítás a Teátrumban zajlik három napon keresztül, hazai és külföldi kiállítókkal. A látogatók megcsodálhatják és megvásárolhatják az ásványokat, ősmaradványokat, drágaköveket, meteoritokat, illetve ezekből készült ékszereket és dísztárgyakat.

Olyan résztvevőink is lesznek, akik saját maguk gyűjtötték a bemutatott ásványokat.A börzén helyet kapnak majd természetgyógyászattal és ezotériával foglalkozó kiállítók (aurafotó, íriszdiagnosztika stb.).

Az interaktív gyerekprogramok elsősorban a gyermekek ilyen irányú érdeklődését próbálják kielégíteni és felkelteni. A programok között van aranymosás, drágakőfa-készítés, ősmaradvány-preparálás, ősmaradvány-gipszöntés, mikroszkópos ásványbemutató és ásványhatározás, vulkanológiai játszóház, kígyósimogató, gyöngyfűzés és bonsai-bemutató.

Filmvetítés és előadások is lesznek a hétvégén – a rendezvényhez kapcsolódóan. Az előadók között profi szakemberek érkeznek, akik előadásaikkal engednek bepillantást szakmájuk rejtelmeibe. Az előadások témája főleg az őslénytan, ásványtan és geológia.

Szeretettel várunk mindenkit, kicsiket és nagyokat: akik érdeklődnek a geológia, ásványok, ősmaradványok, drágakövek, meteoritok, ékszerek, illetve ezotéria iránt. Minden bizonnyal találnak majd kedvükre való programot a három nap alatt!

 

BŐVEBB INFORMÁCIÓ ITT

Vélemény, hozzászólás?