Az idő birodalma – Meghökkentő történetek és jelenségek – kiállítás és játék a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban 2014.03.16-04.27

Az idő birodalma – Meghökkentő történetek és jelenségek – kiállítás és játék a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban 2014.03.16-04.27

Kiállítás és játék 

„Most!” – mire kimondtuk a szót, a jelen máris múltba fordult. Az idő egyik alapvető fogalmunk, jelentését leírni, meghatározni mégsem egyszerű, bár hatását mindennap tapasztaljuk: emlékezünk a múltra, tervezzük a jövőt, a szervezetünkben ketyegő óra szerint ébredünk, álmosodunk el, vagy tör ránk az éhség.

A Magyar Mezőgazdasági Múzeumban nyíló, új kiállítás az idő titokzatos természetét, világot mozgató törvényszerűségeit, meghökkentő jelenségeit és rejtett összefüggéseit tárja a látogatók elé.

A kiállítás és játék során kiderül, hogyan érzékeljük az időt, lehetséges-e az időutazás, hogy képesek vagyunk-e megállítani az idő múlását, vagy megfordítani azt.

Megtudhatjuk továbbá, milyen ritmus szerint „működnek” az élőlények, és miként befolyásolják a körülmények az időérzékünket, ahogy arra is választ kapunk, mi az összefüggés az ágyúdörgés és az idő múlása között, miért jár az óramutató az általunk megszokott irányba, vagy mi minden szolgálhat az idő mérésére – az égitestek mozgása vagy a virágóra.

A 700 m2-en elterülő, látványos kiállítás, rengeteg felfedeznivalóval, játékos fejtörőkkel és ajándékkal várja a látogatókat március 16-tól április 27-ig a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, a Vajdahunyadvárban.

Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Városliget, Vajdahunyadvár
Nyitva tartás: hétfő zárva, kedd-vasárnap 10-17 óráig (április 21-én, húsvéthétfőn – nyitva).

Belépőjegy árak: felnőtt 1550 Ft, gyermek (3-14 éves korig) és nyugdíjas (62 éves kortól) 1350 Ft, csoportos (minimum 10 fős óvodai és iskolai csoport) 890 Ft, családi (2 felnőtt és 2-3 gyermek) 5350 Ft

Kedvezményes belépő csoportoknak 2014. március 31-ig, hétköznapokon: 790 Ft / fő

Csoportok bejelentkezése és információ: 06 1 422 0765 vagy 06 1 363 2711A belépőjeggyel a múzeum összes állandó és időszaki kiállítása is megtekinthető.

Bővebb információ: www.mmgm.hu

A kiállítás az f exhibition szervezésében valósul meg.

 

Nincs hozzászólás

Mondd el a véleményed

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

#Kövess minket az Instagram oldalán is!