Babakoncert a MOM Kulturális Központban 2011.09.15.

Napjainkban egyre több kutatás foglalkozik gyermekeink korai zenei fejlesztésének hatásával. Legelső zenei élményünket az anyaméhben éljük át.

A magzat minden pillanatát áthatja édesanyja szívverésének lüktetése, járásának ritmusa. Mára már köztudott tény az, hogy a gyermekek születésük után felismerik a még az anyaméhben hallott dallamokat, ezek megnyugtatják őket.

A zenének az éneklésnek a ritmusnak meghatározó szerepe van a gyermekek személyiségfejlődésében. Az első életévekben történő zenei fejlesztés elősegíti a későbbi szabad zenei önkifejezést.

Megfigyelések is alátámasztják, hogy azok a gyermekek, akik szinte születésüktől kezdődően kapcsolatban állnak a zenével, más tevékenységekben is sikeresebbek lesznek, mint azok a társaik, akiket kevés zene vett körül.

A gyermekek zenei fejlesztése, nem csak zenei tehetségük fejlesztését szolgálja, hanem a két agyfélteke harmonikus fejlesztését is, ami által érzékennyé, kreatívvá, kitartóvá, fegyelmezetté, intelligensebbekké válnak, befogadóbbak lesznek az őket ért hatásokkal szemben, kommunikációs készségük is javul.

Időpont: 2011.09.15 11:30 és 2011.10.13 11:30

A babakoncert előadói:

"Duo dolcissimo", tagjai:
Kutor Noémi-hárfa
Gudor Judit-klarinét
a Váci Szimfonikus Zenekar művészei.

Műsorukban a klasszikus zeneirodalom népszerű dallamait sorakoztatják fel.

Belépő:

800 Ft/fő
Hegyvidék Kártyával 500 Ft/fő.

Honlap: www.momkult.hu/programok/35.html

Vélemény, hozzászólás?