Baglyos trend a gyerekszobában

Baglyos a trend

Az Egyesült Államokból indult hódító útjára és mára már Európát is ellepték a baglyos dekorációk, textilek, kisbútorok. Nálunk a piacon itt-ott már találkozni velük díszpárnák, falfestések, baba- és gyerekbútorok formájában. Minden színkombinációban megtalálhatóak.

De mit is jelképez a bagoly? A bölcsesség, az okkult tudományok megtestesítője. Vannak országok, ahol a védelem szimbóluma. Franciaországban, ha a várandós anya bagolyhuhogást hall, a születendő gyermeke lány lesz, Walesben, ha a várandós anya egyedül hallja a bagoly huhogását odakintről áldott lesz a gyereke. Sok hiedelem és mendemonda fűződik a bagolyhoz. Minden nemzet történelmében hordoz valamilyen jelentést, legyen az pozitív vagy negatív.

Mára már, ez a kevésbé barátságos külsővel rendelkező madár a tervezők, művészek kezei alatt vidám, barátságos, színes motívumokká váltak, amik egyre kedveltebbek a vásárlók körében.

Hogyan vigyünk egy kis baglyosságot a gyerekszobába?

Egyszerű baglyos falfestés. A szoba vidámságát a levelek színessége adja. Ez a fajta dekorációs falfestés nem igényel különösebb művészi tehetséget, bárki elkészítheti otthon a babaszoba érkező lakójának.

Kép: Pinterest.com

Házilag egyszerű baglyos motívum festhető bútorra is. Kitartás és némi kis asztalosipari ismeret szükséges a folyamatok elsajátításához. A szürke bútor ridegségét megtöri a színes festés.

Kép: Pinterest.com

Az ágytakaró és a díszpárnák összhangban vannak a falon megjelenő festéssel. Vidám, kedvesen lányos gyerekszoba.

Kép: Pinterest.com

Pusztán a kiegészítőkkel is egységessé varázsolható egy szoba. A színek összeállítása utalhat fiús, vagy lányos szobára is. A visszatérő motívumok a textil képeken, a függönyön, a díszpárnákon mind harmóniában vannak az ágytakaróval. A fotó egy letisztult világos szoba képét sugallja.

Kép: Pinterest.com

Egy igazi gyöngyszem ez a fogas. Szívesen látnám egy gyerekszobában.

Kép: Pinterest.com

Ha nem kiegészítőkben, falmatricában, vagy falfestésben gondolkodunk, akkor egy baglyos bútorcsalád különböző tagjainak a megvásárlásával is erdei hangulatúvá tehetjük a babaszobát. Ezek a barátságos kis baglyok éjjel-nappal óvják a kicsik álmait és hamar felhívják magukra a figyelmüket, színes, vidám megjelenésükkel.

Kép: Pingalok.hu

Szöveg: Kovács Helén (Pingalok.hu)

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?